8 Φεβ 2009

ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΝΕ ΛΗΜΝΟΥ: ΚΑΛΥΨΗ ΠΛΑΝΟΥ ΚΑΤΑ 180%

90 χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από την ίδρυση του Kόμματος μας και 40 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ. 90χρόνια που χαρακτηρίζονται από αγώνες ένοπλους και μη, άρρηκτα δεμένους με το λαό. Από κοντά του και η ΚΝΕ που ποτέ δεν απαρνήθηκε το Κόμμα της, συνεχίζει και γίνεται κυρίως αιμοδότης του και προσπαθεί να πείσει την νεολαία να παλέψει στην πρώτη γραμμή με τους εργάτες και τα λαϊκά στρώματα για τα δικαιώματά της.
Η ιστορία μας αποτυπωμένη στην ψυχή του λαού και στο πλούσιο ιστορικό αρχείο μας (εφημερίδες παράνομες και μη, αφίσες, τρικάκια, γράμματα από εξορίες, φωτογραφίες, όπλα και στολές ανταρτών, σημαίες κα). Υλικό το οποίο το 1994 απειλήθηκε να καταστραφεί από την πλημμύρα που χτύπησε το κτίριο της Κεντρικής Επιτροπής στον Περισσό.

Φέτος η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε να ξεκινήσει τη δέκατη δεκαετία του κόμματός μας με την οικονομική εξόρμηση για το 18ο Συνέδριο που θα γίνει στις 18-22 Φλεβάρη, και για το κτίσιμο του κτηρίου που θα στεγάσει το ιστορικό μας αρχείο. Η συναίσθηση της ευθύνης για την διάσωσή του όπλισε με πείσμα και αποφασιστικότητα χιλιάδες μέλη και φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ που ρίχτηκαν στη μάχη της σωτηρίας του και εργάστηκαν για την αποκατάστασή του.
Για την ΚΝΕ και για τη νεολαία αυτό το κτήριο σημαίνει πολλά καθώς θα μπορεί να έρθει σε επαφή με την πραγματική ιστορία του τόπου μας.

Στη Λήμνο η Οργάνωσή μας πιο συγκροτημένα ξεκίνησε την οικονομική εξόρμηση έχοντας μαζέψει από την πρώτη μέρα όλες τις συνδρομές και έχοντας πλάνο μεγαλύτερο από κάθε άλλη χρονιά, συμμετέχοντας στην άμιλλα της Λέσβου. Όλα τα μέλη της ΚΝΕ απευθυνθήκαμε στις παρέες μας και σε ανθρώπους που ξέραμε με την ανακοίνωση και τα κουπόνια στο χέρι. Επιπλέον, μετά από πολλά χρόνια η Οργάνωση βγήκε μαζικά να εξορμήσει στην αγορά της Μύρινας. Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε τις προσδοκίες μας, αφού οι περισσότεροι ενίσχυσαν για το κτήριο και το Συνέδριο.
Τέλος με κλίμα ενθουσιασμού βγήκαμε στο Κάσπακα για τα κάλαντα της ΚΝΕ. Κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο κόσμος μας περίμενε για να ακούσει τα κάλαντα και να ενισχύσει το Κόμμα. Η Τομεακή Οργάνωση της Λήμνου τελείωσε την 2μήνη οικονομική εξόρμηση έχοντας καλύψει το 180% του πλάνου της.

Φάνηκε πως όσο πιο οργανωμένα και θαρρετά μιλάμε στον κόσμο, τόσο μεγαλύτερη ανταπόκριση συναντάμε. Η οικονομική εξόρμηση ήτανε η αρχή για εμάς για το άνοιγμα της οργάνωσης μπροστά στην αντεπίθεση που ορίζει το 18ο Συνέδριο μας.

Γεωργία Καραγεώργη, Οδηγητής, Ιαν. 2009
....

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σημαντικό γεγονός !

Θερμά συγχαρητήρια, πάντα τέτοια !

Δείξατε το δρόμο ...