15 Αυγ 2008

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΙΜΜΗ

...
Ενώ σχεδόν όλοι μας βρισκόμαστε σε διακοπές, κάποιοι στην Λευκίμμη της Κέρκυρας αγωνίζονται να μην γίνουν χωματερή τα σπίτια και τα κτήματά τους.

Ζούνε μέσα σε ασφυκτικό κλοιό "από όργανα της τάξης" τα οποία έχουν μετατραπεί σε security των συμφερόντων της κυβέρνησης της ΝΔ και του εργολάβου. Από κοντά, βοηθός και ο δήμαρχος Λευκίμμης και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κ. Σπ. Γατσούλης.

Έτσι λοιπόν αύριο, Σάββατο 16/08/2008 και ώρα 7:00 η Συντονιστική Επιτροπή κατοίκων διοργανώνει νέο συλλαλητήριο κατά της δημιουργίας του ΧΥΤΑ στη θέση Μεσοράχια αλλά και με αίτημα την άμεση απομάκρυνση των δυνάμεων των ΜΑΤ - Στρατού Κατοχής από τη Λευκίμμη.


Κάτοικοι της όμορφης Λευκίμμης είμαστε μαζί σας καλό κουράγιο.

Στη συνέχεια παραθέτουμε την ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΚΚΕ στην Κέρκυρα για τα πρόσφατα επεισόδια στην Λευκίμμη:

Ενωτικός, μαζικός, λαϊκός αγώνας ενάντια στον αυταρχισμό, την κρατική βία και καταστολή. Αντί η κυβέρνηση της ΝΔ να ανταποκριθεί στο Παγκερκυραϊκό αίτημα της απομάκρυνσης των ΜΑΤ από την Λευκίμμη και την Κέρκυρα επιμένει με αυταρχισμό και τρομοκρατία στην κατασκευή μιας νέας χαβούζας τύπου ΤΕΜΠΛΟΝΙ αφού με στοιχεία πλέον καμία προϋπόθεση κατασκευής και λειτουργίας ενός ΧΥΤΑ δεν τηρείται. Το νέο στοιχείο του κυβερνητικού αυταρχισμού, κρατικής καταστολής και βίας που εκδηλώθηκε το Σάββατο είναι ότι τα επεισόδια ήταν μια επεξεργασμένη σκευωρία από τα επιτελεία του Υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης με στόχο το προβοκάρισμα του Λευκιμμιώτικου λαού και της νεολαίας του, την τρομοκράτηση του και την κάμψη της αγωνιστικότητας του.

Η εκτίμηση αυτή τεκμηριώνεται από τα εξής:

Το απόγευμα του Σαββάτου κοντά στον χώρο του ΧΥΤΑ ο αστυνομικός δ/ντης διαβεβαίωνε τους κατοίκους ότι θα αποκατασταθούν οι ζημιές στα κτήματά τους, τους καλούσε να πάνε να τα δουν και ότι θα πήγαινε ο ίδιος μπροστά με την μπλουντόζα. Έδωσαν μάλιστα και τα χέρια! με μέλη της Συντονιστικής επιτροπής.

Όταν όμως άρχισαν να μαζεύονται περισσότεροι κάτοικοι ζήτησε την απομάκρυνση τους έδωσε εντολή σε διμοιρία των ΜΑΤ να κτυπήσει και έτσι άρχισε η σύγκρουση έξω από το ΧΥΤΑ, δηλ. με πρωτοβουλία του Αστυνομικού Δ/ντη ο οποίος φέρθηκε μπαμπέσικα, προφανώς με άνωθεν εντολή.

Σκόπιμα άφησαν το περιπολικό που κάηκε, αφύλακτο στον περιφερειακό δρόμο της Λευκίμμης. Στο σημείο αυτό έριχναν τα ΜΑΤ δακρυγόνα και χημικά που είχε ως αποτέλεσμα να πάρουν φωτιά ξερόχορτα που βρισκόταν σε διπλανό χωράφι. Η επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Λευκίμμης έγινε αστραπιαία από μια ομάδα 10 περίπου αναρχικών που ήρθε εκτός Κέρκυρας που μετά την επίθεση σε ελάχιστα λεπτά εξαφανίστηκαν. Από εκεί άρχισε η δεύτερη φάση αστυνομοκρατίας μέσα στην πόλη της Λευκίμμης. Θεωρούμε ότι ενέργειες τυφλής βίας (όπως η επίθεση στο αστυνομικό Τμήμα Λευκίμμης) δεν βοηθάνε την λαϊκή πάλη, αντίθετα την υπονομεύουν και δίνουν προσχήματα στην κυβέρνηση να δικαιολογήσει την κρατική καταστολή και να εντείνει την αστυνομοκρατία. Αξιοποιώντας τα κατασκευασμένα επεισόδια ο Περιφερειάρχης και η ηγεσία της αστυνομίας, με εντολή της κυβέρνησης, θέλοντας να κάνουν δύναμη επίδειξης και αποφασιστικότητας, έβαλαν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου διμοιρίες ΜΑΤ να παρελαύνουν με ποδοβολητά και κτυπώντας τα γκλοπς στις ασπίδες τους μέσα στο κεντρικό δρόμο της Λευκίμμης. Επίσης προχώρησαν στην σύλληψη 2 ατόμων εκ των οποίων ένας είναι ο παπάς-Σπύρος Μοναστηριώτης που είναι και μέλος του Δ.Σ. του περιβαλλοντικού συλλόγου «ΑΛΕΥΧΙΜΟΝ».

Η αστυνομική δ/νση διαδίδει ότι ετοιμάζει δικογραφία για άλλες 5 συλλήψεις μεταξύ των οποίων είναι και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα.Ο στόχος είναι προφανής.

Η στοχοποίηση και ενοχοποίηση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Λευκίμμης. Ποινικοποιούν την πολιτική και συνδικαλιστική δράση. Πρόκειται για αντιδραστικό κατήφορο της κυβέρνησης της ΝΔ. Στο παπά – Σπύρο απαγγέλθηκε κατ΄ αρχή από το ίδιο τον αστυνομικό δ/ντη κ. Τσότσιο η προβοκατόρικη και παράλληλα γελοία κατηγορία της παρακίνησης σε κακουργηματικές πράξεις δηλ. ότι καλούσε το κόσμο να επιτεθεί και να κάψει το αστυνομικό τμήμα. Ο παπάς Σπύρος όχι μόνο δεν προέτρεπε τους νεολαίους για επίθεση στο Αστυνομικό τμήμα αλλά αντίθετα και παρουσία δεκάδων κατοίκων που βρίσκονταν μπροστά στο Αστυνομικό τμήμα προσπαθούσε να αποτρέψει την επίθεση νεαρών. Πρόκειται για ασφαλτικό ψέμα και προβοκάτσια.

Σοβαρές είναι οι ευθύνες που φέρει και ο Περιφερειάρχης κ. Βόσδου που στις κατάπτυστες, βαθιά αντιδραστικές και φασιστικού χαρακτήρα δηλώσεις του επικαλέσθηκε την νομιμότητα. Μιλάει για νομιμότητα αυτός που πρωτοστατεί στην καταπάτηση όλων των δικών τους νόμων, πολεοδομικών και περιβαλλοντικών διατάξεων.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς: τις παράνομες αδειοδοτήσεις για κτίσιμο ξενοδοχείου μέσα στην λίμνη Αντινιώτη, τις οποίες έκανε γαργάρα μετά την δολοφονική επίθεση στον συμπολίτη μας Σπ. Σαλβάνο. Την καταστροφή του περιβάλλοντος χώρου του λιμανιού της Παλαιοκαστρίτσας Την χαβούζα του Τεμπονίου, που την παρουσίαζε σαν ένα ολοκληρωμένο ΧΥΤΑ. Την παραβίαση όλων των περιβαντολογικών όρων και διατάξεων στον υπό κατασκευή ΧΥΤΑ της Λευκίμμης.

Ο Περιφερειάρχης είναι βασικός κρίκος και οργανωτής της αστυνομικής βίας και καταστολής. Να τον χαίρονται στην ηγεσία της Ν.Δ.. Προφανώς εκφράζει ανάγλυφα την αντιδραστική πολιτική της Ν.Δ. το «νέο ήθος και ύφος της», την σεμνότητα και την ταπεινότητα τους. Όσο για τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Γκερέκου η οποία καταδικάζει μεν την επίθεση των ΜΑΤ, δεν λέει όμως τίποτα για τους δημάρχους του ΠΑΣΟΚ που ζήτησαν την επέμβαση της Αστυνομίας και επανειλημμένα δικαιολόγησαν την δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να παίζει σε πολλά ταμπλώ ανέξοδα, ευτυχώς παίρνει χαμπάρι ο κόσμος την διγλωσία του. Εξάλλου είναι γνωστή η κρατική βία και καταστολή που εφάρμοσαν οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ στους συνταξιούχους, τους αγρότες, τους ναυτεργάτες. Καλούμε το Λευκιμμιώτικο λαό, τη νεολαία, όλο το Κερκυραϊκό λαό να ξεσηκωθούν και να καταδικάσουν τον κυβερνητικό αυταρχισμό και την κρατική βία και καταστολή. Να επαγρυπνούν και να περιφρουρούν τους αγώνες τους από το προβοκάρισμα που κάνει άμεσα ή έμμεσα η κυβέρνηση της ΝΔ.

Να καταδικάσουν συνολικά την κυβερνητική πολιτική, να φύγουν μαζικά από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να συμπορευτούν με το ΚΚΕ και με ενωτικό, μαζικό, λαϊκό, αγώνα να απαιτήσουν:

· Την απόσυρση των μηνύσεων και την απελευθέρωση των συλληφθέντων

· Την άμεση αποχώρηση των δυνάμεων των ΜΑΤ από την Λευκίμμη και την Κέρκυρα

· Το σταμάτημα των εργασιών του ΧΥΤΑ στα Μεσοράχια

· Να υπάρξει συνολικός επανασχεδιασμός της ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών απορριμμάτων στον Ν. Κέρκυρας με την απαραίτητη άμεση χρηματοδότηση, χωρίς ΣΔΙΤ. Με κατάργηση των ανταποδοτικών τελών που αποτελεί δεύτερη βαριά φορολογία στους δημότες.


Η Λευκίμμη στο internet:
1. http://alefki.gr ,
2. http://xyta-lefkimis.blogspot.com ,
3. http://www.ppkla.blogspot.com

..

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΟΧΙΚΟΣ,Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ..ΕΞΩ ΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΞΕΝΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.