30 Μαΐ 2009

ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ

... Περιγραφές προβλημάτων έχουμε, συζήτηση επί της ουσίας δεν έχουμε. Δεν είναι τυχαίο.
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν έχουν πολιτική για το λαό και τα προβλήματά του. Προτεραιότητα για τα κόμματα αυτά είναι τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των μεγαλοξενοδόχων και μεγαλοκατασκευαστών. Ανταγωνίζονται μεταξύ τους ποιος θα είναι καλύτερος διαχειριστής, πως θα φορτώσουν τις συνέπειες της κρίσης στους εργαζόμενους και πως ταυτόχρονα θα αποφύγουν τη λαϊκή κατακραυγή και το λαϊκό ξεσηκωμό. Ανταγωνίζονται ποιος είναι ο καλύτερος κυματοθραύστης της λαϊκής αντίστασης και αντίδρασης. Δίνουν μερικά ψίχουλα σε όσους υποφέρουν περισσότερο, γιατί ξέρουν ότι θα πάρουν και νέα αντιλαϊκά μέτρα. Έχουν, ήδη, αποφασιστεί στα κέντρα των Βρυξελλών, με τη συμμετοχή τους.

Το ΚΚΕ έχει θέσει ευθέως και καθαρά το ζήτημα. Για να υπάρξουν λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα του λαού, όπως δουλειά για όλους, σταθερή, μόνιμη, πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις, ικανοποιητικές τιμές για τον παραγωγό και φτηνές για τον καταναλωτή κ.α. κάποιοι πρέπει να πληρώσουν. Και πρέπει να πληρώσουν οι κεφαλαιοκράτες.
Τέτοια πολιτική δεν έχουν ούτε η ΝΔ, ούτε το ΠΑΣΟΚ. Να γιατί το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα και να τιμωρήσουν αυτά τα κόμματα. Να δώσουν δύναμη στο ΚΚΕ για να μπορέσει να οργανώσει τη λαϊκή πάλη για την αποτελεσματική αντίσταση και τον αγώνα για άλλη πολιτική προς όφελος των λαών και όχι των κερδών. Αυτή την εξέλιξη φοβούνται και προσπαθούν να ανακόψουν.

Απόσπασμα από την συντέντευξη της Αλέκας Παπαρήγα στο Εθνικό Πρακτορείο

.....


Δεν υπάρχουν σχόλια: