2 Ιουν 2009

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ !!!

Χρήσιμες πληροφορίες για την εκλογική διαδικασία:

ΔΕΝ βάζουμε σταυρό στο ψηφοδέλτιο.

Ψηφίζουμε με ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ. Σε περίπτωση που δεν έχουμε και τα δύο έγγραφα ψηφίζουμε με την ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ή το ΑΤΟΜΙΚΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ όλων των ασφαλιστικών ταμείων ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής που να πιστοποιεί τα στοιχεία μας. Σημειώνεται ότι τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας είναι αποδεκτά. Ειδικότερα για τα διαβατήρια, επισημαίνεται ότι αρκεί και ελληνικό διαβατήριο που έχει λήξει η ισχύς του, ακόμη και αν αυτό έχει εκδοθεί από την οικεία νομαρχιακή αυτοδιοίκηση πριν από τη μεταβίβαση της σχετικής αρμοδιότητας στην Ελληνική Αστυνομία.
Ψηφίζουν όλοι όσοι έχουν γεννηθεί μέσα στο 1991 και νωρίτερα. Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο δήμου ή κοινότητας της χώρας και δεν έχουν στερηθεί του δικαιώματος του εκλέγειν.


ΟΙ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ που έχουν εγγραφεί σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, ψηφίζουν στον τόπο που ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές, δηλαδή στις βουλευτικές εκλογές του 2007. Στον τόπο διαμονής τους, ψηφίζουν επίσης για πρώτη φορά όσοι ετεροδημότες υπέβαλαν σχετική αίτηση μέχρι τις 3 Μάρτη. Οι ετεροδημότες που ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές στον τόπο διαμονής τους, θα πρέπει να ελέγξουν το εκλογικό τμήμα στο οποίο θα ψηφίσουν.
Εκλογείς με σωματική αδυναμία απευθύνονται στον δικαστικό αντιπρόσωπο ή σε μέλος της εφορευτικής επιτροπής, οι οποίοι ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να τους βοηθήσουν.
Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ψηφίζουν στο εκλογικό τμήμα στο οποίο ασκούν τα καθήκοντά τους. Οι έφοροι και όσοι αναπληρωτές αντιπρόσωποι δικαστικής αρχής δεν άσκησαν τα καθήκοντά τους, ψηφίζουν σε εκλογικό τμήμα της έδρας του εφόρου που ορίζεται απ' αυτόν.
Οι εκλογείς που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία, στο Πυροσβεστικό Σώμα, στις Ενοπλες Δυνάμεις και στο Λιμενικό Σώμα και εγγράφονται σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, ψηφίζουν στον τόπο που υπηρετούν την ημέρα της ψηφοφορίας. Η αναγνώριση των εκλογέων αυτών από την εφορευτική επιτροπή γίνεται με βάση τις στρατιωτικές ή άλλες υπηρεσιακές τους ταυτότητες.
Οι Ελληνες ναυτικοί, που υπηρετούν σε πλοία με ελληνική σημαία και έχουν εγγραφεί σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, θα ψηφίσουν με την επίδειξη του ναυτικού τους φυλλαδίου.
Πώς ψηφίζουν οι Ελληνες του εξωτερικού
Οι Ελληνες εκλογείς που διαμένουν στα κράτη - μέλη της ΕΕ ψηφίζουν το Σάββατο 6 Ιούνη 2009.
Ψηφίζουν με την αστυνομική τους ταυτότητα, ή το διαβατήριο, ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές.
Οι εν λόγω εκλογείς ενημερώνονται για το εκλογικό τμήμα, στο οποίο θα ψηφίσουν από την ιστοσελίδα του www.ypes.gr.
Εκλογικά τμήματα συστήνονται στις πόλεις της Ευρώπης όπου υπάρχει συγκέντρωση Ελλήνων πολιτών. Ως εκλογικά τμήματα θα χρησιμοποιηθούν κτίρια των ελληνικών πρεσβευτικών και προξενικών αρχών, κτίρια άλλων ελληνικών αρχών ή υπηρεσιών, ανεξάρτητα γραφεία ιερών ναών της ορθόδοξης ελληνικής εκκλησίας και κτίρια ή καταστήματα ελληνικών κοινοτήτων, συλλόγων ή άλλων ελληνικών οργανώσεων.


.


Δεν υπάρχουν σχόλια: