24 Ιουν 2009

ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο Αμαρουσίου πραγματοποίησαν χτες η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας με τη συμμετοχή εργαζομένων, συνδικάτων και συνδικαλιστών και από άλλους χώρους δηλώνοντας την αποφασιστικότητά τους να εμποδίσουν τις αντεργατικές μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής (ΝΔ) που αφενός προωθεί την απόλυση 105 εργαζομένων και αφετέρου αποφάσισε το χαρακτηρισμό του δήμου ως τουριστικό, με στόχο την κατάργηση της Κυριακής αργίας.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας η Μ. Τσαγκατάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων, κατήγγειλε ότι οι μεθοδεύσεις για την κατάργηση της Κυριακής αργίας θα χτυπήσουν τους εμποροϋπαλλήλους και τα μικρά εμπορικά καταστήματα, ενώ αποσκοπούν στην κάλυψη των αναγκών των πολυεθνικών εταιρειών. Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι υπάρχουν καταγγελίες εργαζομένων στο εμπορικό κέντρο «Golden Hall», πως από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη θα λειτουργεί και τις Κυριακές. Εκ μέρους της Συντονιστικής, ο Β. Πετρόπουλος επισήμανε ότι το ζήτημα της μόνιμης και σταθερής εργασίας είναι πολιτικό και ότι οι ταξικές δυνάμεις στους ΟΤΑ θα παλέψουν ενάντια σε κάθε απόφαση που οδηγεί στις απολύσεις εργαζόμενων.

Ο δήμαρχος, Γ. Πατούλης, απέφυγε να τοποθετηθεί συγκεκριμένα για τη μεθόδευση της δημοτικής αρχής να καταργήσει την Κυριακή αργία και για άλλη μια φορά επικαλέστηκε γενικές και αόριστες συνεννοήσεις που έχει κάνει με φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα για να προσληφθούν οι εργαζόμενοι που θα απολυθούν από το δήμο.
Της παράστασης προηγήθηκε συγκέντρωση και πορεία από τον ηλεκτρικό σταθμό στο Μαρούσι έως το δημαρχιακό μέγαρο. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, εκπρόσωποι από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, τη δημοτική παράταξη «Δημοτική Ενότητα Αμαρουσίου», το Σύλλογο Εργαζομένων στους ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι από διάφορους δήμους.



"Ριζοσπάστης", 24/06/2009

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Μαρούσι:
ergazomenoi-sto-marousi.blogspot.com
voria-tis-athinas.blogspot.com

....

Δεν υπάρχουν σχόλια: