18 Ιουν 2009

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ "ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑΤΟΣ" ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ

Την παραδειγματική τιμωρία του εργοδότη για το θάνατο της εργαζόμενης - καμαριέρας, μάνας τριών παιδιών, στο ξενοδοχείο «Ραμίρα», ιδιοκτησίας Κ. Μήτση, απαιτεί το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου.

Η καμαριέρα Μιμόζα Καπχιού, 42 ετών, έχασε τη ζωή της την Τρίτη το μεσημέρι (16/06/2009) όταν το φορτωμένο καρότσι που μετέφερε με το ασανσέρ στη λινοθήκη του ξενοδοχείου μετακινήθηκε με αποτέλεσμα να σφηνωθεί ο λαιμός της ανάμεσα στον τοίχο του ασανσέρ και το καρότσι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, που δείχνουν προσπάθεια «κουκουλώματος» του θανατηφόρου εργατικού «ατυχήματος», η εργοδοσία δεν ενημέρωσε ούτε την Αστυνομία, ούτε το ΣΕΠΕ, παρά μόνο το ΕΚΑΒ για να μεταφέρει την άτυχη καμαριέρα, η οποία και άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο του νησιού. Ενώ από την κλήση προς το ΕΚΑΒ ενημερώθηκε και η αστυνομία, περίπου μια ώρα μετά το τραγικό συμβάν.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο απαιτεί τον άμεσο έλεγχο και την αυτοψία από τις αρμόδιες υπηρεσίες, τη διασφάλιση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας όλων των εργαζομένων στην επιχείρηση, τη δημιουργία Κέντρου Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου (ΚΕΠΕΚ) στο νησί και την άμεση στελέχωση του ΣΕΠΕ.

....

Δεν υπάρχουν σχόλια: