16 Σεπ 2008

ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ....


Αποστομωτική απάντηση έδωσε ο κ. Παπανδρέου (λέγε με πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ή Τζέφρι) στο δημοσιογράφο του "Ριζοσπάστη". Δείτε και κρίνετε (με παρένθεση σχόλια δικά μας):

Π. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ("Ρ"): Κύριε Πρόεδρε, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ και εξέχων στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ο κ. Παναγόπουλος, υπέγραψε φέτος με τους βιομήχανους αύξηση 1 ευρώ τη μέρα στους μισθούς των εργαζομένων. Το ΠΑΣΟΚ και εσείς προσωπικά επικροτήσατε αυτή τη συμφωνία. Με αυτούς τους ρυθμούς αυξήσεων στους μισθούς, πότε ακριβώς προβλέπετε να δημιουργήσετε την ανθρώπινη κοινωνία που επαγγέλλεστε κ. Παπανδρέου;

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "Η ΓΣΕΕ είναι ένας ανεξάρτητος και ακηδεμόνευτος συνδικαλιστικός φορέας (από πότε; οι Πρόεδροι της ΓΣΣΕ δεν γίνονται μετά τη θητεία τους βουλευτές σας;), η οποία έχει κάθε λόγο να διεκδικεί το καλύτερο (στην προκειμένη πετρίπτωση το καλύτερο είναι το 1 ευρώ!).

Θεωρώ ότι είναι θετικό που μπορούν οι κοινωνικοί εταίροι να κάθονται στο ίδιο τραπέζι και χωρίς παρεμβάσεις τρίτων να βρίσκουν λύσεις (δηλ. Βιομήχανοι, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τα πρωτοξάδελφα ΣΥΝ και ΛΑΟΣ)
Βέβαια, η κάθε ΓΣΕΕ ή η κάθε συνδικαλιστική οργάνωση, το κάθε κίνημα που εκφράζει τον πολίτη, έχει τη δύναμη που του δίνει η κοινωνία (;), η ενότητα των πολιτών ή των κομμάτων (!), των συνδικαλιστικών παρατάξεων που εκφράζονται μέσα από τις οργανώσεις αυτές.

Γι΄ αυτό, βεβαίως, όσο πιο ενωμένη είναι η στάση των συνδικαλιστικών φορέων και των παρατάξεων που εκφράζονται εκεί, τόσο μεγαλύτερη ισχύ θα έχει.
Όμως, να πω και κάτι ακόμα (έτσι για να φαίνονται πολλά τα λόγια και να ξεχάσετε τι ρωτήσατε).
Η κάθε ΓΣΕΕ, η κάθε οργάνωση, μπορεί να λειτουργήσει μέσα σε ένα πλαίσιο που, εκ των πραγμάτων, επηρεάζεται από την κυβερνητική πολιτική. Εάν η κυβερνητική πολιτική είναι άκρως συντηρητική, άκρως αντιλαϊκή, άκρως αντιεργατική, βεβαίως, τα περιθώρια θα είναι μικρότερα (όταν είμασταν εμείς κυβέρνηση δίναμε 1,5 ευρώ! χώρια το άλλο, ότι είμασταν φιλολαική, προοδευτική κυβέρνηση. Αυτό που το πάτε;).
Με μια κυβέρνηση, όμως, που έχει ως στόχο τη δίκαιη κοινωνία, την ανακούφιση και την υποστήριξη του οικογενειακού εισοδήματος, τα περιθώρια και τα αποτελέσματα θα είναι πολύ διαφορετικά."


Εμείς ξανά-μανά ρωτάμε: Με αυτούς τους ρυθμούς αυξήσεων στους μισθούς, πότε ακριβώς προβλέπετε να δημιουργήσετε την ανθρώπινη κοινωνία που επαγγέλλεστε κ. Παπανδρέου;

σημ. Το κείμενο της ερώτησης - απάντησης, χωρίς βέβαια τις παρενθέσεις με μπλέ χρώμα, λήφθηκε από την επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ.
..

Δεν υπάρχουν σχόλια: