26 Σεπ 2008

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΟΥ ΕΡΓΑΤΗ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ


Αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, κατέθεσε η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ για το θάνατο του Σύριου εργάτη στο Βασιλίτσι Κορώνης.

Ακολουθεί η αναφορά.

Αναφορά προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας

Την Κυριακή 21/09/2008 στο Βασιλίτσι Κορώνης, σκοτώθηκε πέφτοντας σε ακάλυπτο φρεάτιο ανελκυστήρα κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών σε ανεγειρόμενη οικοδομή ο 28χρονος Σύριος εργάτης Faozo Waka.

Η ευθύνη και γι’ αυτό το εργοδοτικό έγκλημα, είναι αποτέλεσμα τις πολιτικής της ΕΕ και των κομμάτων της που στο βωμό του κέρδους του κεφαλαίου θυσιάζουν την εφαρμογή ουσιαστικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας και αφήνουν ασύδοτους τους εργοδότες.
Πέρα από τις ελλείψεις σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, τις άθλιες συνθήκες δουλειάς, την ανασφάλιστη εργασία, τα χαμηλά μεροκάματα και την εντατικοποίηση που οδηγεί στην Κυριακάτικη εργασία και στους εκατοντάδες σκοτωμένους και σακατεμένους εργάτες, στο συγκεκριμένο εργοτάξιο υπάρχουν σοβαρές πολεοδομικές και άλλες παρανομίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας το έργο ανήκει στην εταιρία «Jaroside Limited» με έδρα τη Λευκωσία της Κύπρου (Πινδάρου 27) ενώ αντιπρόσωπός της στην Ελλάδα είναι ο Καλτσίδης Φώτιος του Ηλία. Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες το έργο δεν έχει την απαιτούμενη, για την έκταση των επεμβάσεων που πραγματοποιούνται στην περιοχή, πολεοδομική άδεια (έχει άδεια ανακατασκευής).

Τα παραπάνω σημαίνουν:
Σωρεία παρανομιών και πολεοδομικών παραβάσεων.
Εργασία ανασφάλιστη (δεν υπάρχουν ένσημα), χωρίς τήρηση συλλογικών συμβάσεων, με πολύ χαμηλά μεροκάματα που οδηγούν σε εξαντλητική εργασία, ακόμα και τις Κυριακές, με ελλιπή μέτρα ασφάλειας, όπως το ακάλυπτο για μήνες φρεάτιο του ανελκυστήρα που οδήγησε στο θάνατο το συγκεκριμένο εργάτη.

Δημιουργία ενός ακόμα «άβατου» με τη χρησιμοποίηση μισθωμένων ατόμων (μπράβων) για την επιβολή της λογικής του ιδιοκτήτη.
Ζητάμε την παρέμβαση του εισαγγελέα:
Να παρέμβει ο εισαγγελέας για τις παρανομίες που καταγγέλλουμε.

ΝΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ 26/9/2008


Κουτουμάνος Νίκος Γραμματέας της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ
Τσιπιανίτη Παναγιώτα μέλος του Ν.Γ. Μεσσηνίας του ΚΚΕ


Δείτε το blog της ΝΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: kkemessinia.blogspot
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: