22 Σεπ 2008

HOLY VENTURES ARTEMISIOU SA


Οι κάτοικοι της Νεστάνης Αρκαδίας αλλά και των γύρω περιοχών υποφέρουν τους τελευταίους μήνες από την έλλειψη νερού.
Κι αυτό γιατί οι πηγές του Αρτεμισίου βρίσκονται σε έκταση που η Μονή Γοργοεπηκόου ισχυρίζεται ότι της ανήκει και έτσι δεν επιτρέπει την ύδρευση της περιοχής τους τελευταίους μήνες.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. H Μονή έχει στήσει μια απίστευτη δουλειά με σκοπό να παραχωρήσει σε επενδυτή ολόκληρη την περιοχή στην οποία υπάρχουν οι πηγές, για να κατασκευάσει μονάδα εμφιάλωσης νερού!

Παράλληλα, επιδιώκει να "κατοχυρώσει" χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης. Μάλιστα, οι μπίζνες έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο που η Μονή έχει βρει και τον επενδυτή που θα στήσει εμφιαλωτήριο νερού με τον ...χριστεπώνυμο τίτλο "Holy Ventures Artemisiou SA".
Για όσους δε γνωρίζουν την αγγλική αυτό σε ακριβή ελληνική μετάφραση σημαίνει:
"Ιερές Επιχειρήσεις Αρτεμισίου ΑΕ".

Οι επιδιώξεις του μοναστηριού (πρέπει να σημειώσουμε ότι έχει οριστεί προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή από τη Μητρόπολη που ασχολείται με την υπόθεση) έχουν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις σύσσωμου του πληθυσμού της περιοχής.
Μάλιστα, το μοναστήρι στην προσπάθειά του να «κατοχυρώσει» μια περιοχή άνω των 4.000 στρεμμάτων όπου αναβλύζουν οι πηγές και ουσιαστικά αποτελεί δημόσια έκταση, επιχείρησε να καταστρέψει τη δεξαμενή και τους σωλήνες ύδρευσης, που είχε κατασκευάσει ο Δήμος Μαντινείας, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι.

Δείτε το πλήρες άρθρο: "P"

Επίσης μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση για το θέμα θα βρείτε στα blog Ροΐδη Εμμονές
και Arcadia - It Hurts!
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: