15 Αυγ 2008

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;


Με ρωτά ο εγγονός μου γιατί υπάρχει ένα κενό στην Ιστορία μετά την εισβολή των Ιταλογερμανών στη χώρα μας, από το 1940 μέχρι την απελευθέρωση, ως το 1945, από τότε που ήρθε ο ένας φασίστας και, πριν φύγει διωγμένος, μετά, ήρθαν οι Αγγλοι ιμπεριαλιστές για να αποκαταστήσουν τους εξωνημένους της πλουτοκρατίας που ο λαός μας είχε βάλει στην πάντα.
Τι να του πω;
Αυτοί οι «σύμμαχοι» σε συνεργασία με τους ταγματασφαλίτες του Ράλλη, τους συνεργάτες των Γερμανών, ήρθαν να επιβληθούν στον ελληνικό λαό. Ηρθε ο Τσόρτσιλ για να νικήσει τη μεγαλειώδη Εθνική Αντίσταση και να επιβάλει, με τα ανδρείκελά του τύπου Γεωργίου Παπανδρέου, του παππού, το παλιό καθεστώς και τον ξενόδουλο βασιλιά με τις λόγχες των Εγγλέζων.
Αλλά η Ιστορία του σχολείου δε γράφει ούτε για τους αγώνες του ηρωικού Δημοκρατικού Στρατού, για τους αγώνες της Εθνικής Αντίστασης, ενάντια στους Γερμανούς ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους και τα εγκλήματά τους. Αυτοί οι εγκληματίες ποτέ δε δικάστηκαν, δεν πρόκειται να τους δικάσουν οι τότε και σημερινοί συνεργάτες τους.
Φοβάμαι ότι αυτά τα παιδιά δε θα μπορέσουν να μάθουν ολόκληρη την ηρωική Ιστορία της Εθνικής μας Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού.
Μόνον αν γίνουν μέλη του τιμημένου ΚΚΕ και της ΚΝΕ, μπορούν να μάθουν την αληθινή Ιστορία που έγραψαν με το αίμα και τη ζωή τους οι παππούδες τους.

Γ.Α. Χάλαρης - "Ρ" - 15/08/2008
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: