27 Αυγ 2008

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑΣΟ


ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ
Όχι στον "Καποδίστρια ΙΙ" από τον Δήμο Αγιάσου

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των κατοίκων της Αγιάσου στην λαϊκή συνέλευση που διοργάνωσε ο Δήμος την Πέμπτη 21/08/2008, στην κεντρική πλατεία του χωριού.
Ο Δήμαρχος, Χρύσανθος Χατζηπαναγιώτης και ο Δημοτικός Σύμβουλος, Ηρακλής Κουντουρέλλης, ενημέρωσαν τους πολίτες για τον απολογισμό της δράσης της Δημοτικής Αρχής από τον Ιανουάριο του 2007 μέχρι σήμερα, για την πορεία των έργων στην περιοχή και την αντιμετώπιση των μικρών, καθημερινών προβλημάτων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη μεταρρύθμιση του “Καποδίστρια ΙΙ” που προωθεί η κυβέρνηση, με στόχο την ενημέρωση του κόσμου για τις αλλαγές που θα επέλθουν με την εφαρμογή της. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηπαναγιώτης, ο “Καποδίστριας ΙΙ” θα φέρει σε ακόμη χειρότερη θέση την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την λειτουργία των Δήμων, δημιουργώντας ακόμη περισσότερα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των δημοτών.
Ο Δήμαρχος κάλεσε τους κατοίκους να αντιδράσουν σε αυτή την μεταρρύθμιση και να μην επιτρέψουν να περάσουν τα σχέδια για την συνένωση του Δήμου Αγιάσου, ενώ παράλληλα τόνισε ότι όλοι οι Δήμαρχοι του νησιού οφείλουν να ενημερώσουν τους κατοίκους για αυτό το σοβαρό ζήτημα και να πάρουν αποφάσεις.
Στην ενημέρωση που έγινε κατά την διάρκεια της λαϊκής συνέλευσης για την πορεία των έργων, ο κ. Χατζηπαναγιώτης μίλησε στους κατοίκους και για την μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην έναρξη των εργασιών για την τοποθέτηση του ασφαλτοτάπητα στο γήπεδο του χωριού. Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή πιέζει με κάθε τρόπο και μέσο για να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση του έργου, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι ούτε και φέτος θα μπορέσει να λειτουργήσει το γήπεδο, αφού ακόμη οι διαδικασίες βρίσκονται στην τροποποίηση της μελέτης.
Στη συνέχεια συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την μετατροπή του Σανατορίου σε Κέντρο Υποδοχής Ανήλικων Λαθρομεταναστών, καθώς και το θέμα των αντικειμενικών αξιών που απασχολεί τους κατοίκους τα τελευταία χρόνια.

"Υπάρχει αγωνιστική διάθεση" Σε δήλωσή του στα “Κυρ. Αι.” για τα θέματα που συζητήθηκαν στην λαϊκή συνέλευση, ο Δήμαρχος Αγιάσου, Χρύσανθος Χατζηπαναγιώτης, τόνισε μεταξύ άλλων:
"Ήταν μια λαϊκή συνέλευση μεστή και πολύ γόνιμη, αφού ο κόσμος την παρακολούθησε με ενδιαφέρον και συμμετείχε, εκφράζοντας τις απόψεις του για όλα τα θέματα. Διαπιστώσαμε ότι υπάρχει αγωνιστική διάθεση και εκ μέρους των κατοίκων, ιδιαίτερα για το ζήτημα του “Καποδίστρια ΙΙ” και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για το καλό του τόπου μας".

αναδημοσίευση από www.aiolikanea.gr