21 Αυγ 2008

ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ για τους πρόσφατους θανάτους των τριών στρατευμένων.

Οι πρόσφατοι θάνατοι 3 στρατιωτών σε Κιλκίς, Κοζάνη και Κύπρο αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα στρατόπεδα. Αποδεικνύουν ότι δεν έχει ληφθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ενίσχυση των παροχών υγείας, της ψυχολογικής υποστήριξης των στρατευμένων και τον εκσυγχρονισμό και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων.
Η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν όλη την ευθύνη για το γεγονός ότι οι στρατιώτες είναι εκτεθειμένοι σε κάθε λογής κινδύνους.

Κι όλα αυτά την ίδια στιγμή που ο ελληνικός λαός πληρώνει δισεκατομμύρια ευρώ για να εξοπλίζεται ο στρατός με τα ΝΑΤΟικά όπλα, για να στέλνουν στρατό κατοχής στο Κόσσοβο, στο Αφγανιστάν και αλλού, για να εκπαιδεύουν σε ελληνικό έδαφος τους Ιρακινούς φονιάδες και να κάνουν κοινά γυμνάσια με τους Ισραηλινούς φονιάδες. Ο ελληνικός λαός πληρώνει δισεκατομμύρια για να επανδρώνεται ένας στρατός μισθοφορικός που έχει στόχο τον "εχθρό λαό" και το κίνημά του. Αυτό δείχνει πρόσφατη άσκηση κατά διαδηλωτών που έγινε στο Μεγάλο Πεύκο.
Αυτός είναι ο προσανατολισμός των Ενόπλων Δυνάμεων που υπαγορεύεται από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και τον ακολουθούν πιστά, όλα αυτά τα χρόνια, οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Σ' αυτό τον προσανατολισμό ούτε καν περιλαμβάνεται η στοιχειώδης ανθρώπινη διαβίωση στα στρατόπεδα. Σ' αυτόν τον προσανατολισμό, το ανθρώπινο δυναμικό είναι αναλώσιμο τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων.

Αυτός ο προσανατολισμός πρέπει να αλλάξει και για να αλλάξει χρειάζεται ανυπακοή, ρήξη με το κεφάλαιο και τα κόμματα που το υπηρετούν.
Αγώνας μέσα κι έξω από τα στρατόπεδα που να διεκδικεί την άμεση απεμπλοκή της χώρας από ΝΑΤΟ και ΕΕ. Να γυρίσουν πίσω όλοι οι Ελληνες στρατιώτες που βρίσκονται εκτός συνόρων. Κατάργηση του μισθοφορικού στρατού. Μέτρα περίθαλψης, ασφάλειας, υγιεινής, ολόπλευρης και ουσιαστικής στήριξης των στρατευμένων.

.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάτι μου λέει ότι ο στρατιώτης που σκοτώθηκε στην Κοζάνη, ήταν στην μονάδα που είχα υπηρετήσει κι εγώ πριν καμιά 10αρια χρόνια στο Α'ΣΣ... Τότε δεν άναβε καν ο θερμοσίφωνας. Φαίνεται τώρα τον... φτιάξανε...!!

Το τρελό είναι ότι οι μονάδες του Α'ΣΣ θα έπρεπε να είναι υπόδειγμα εγκαταστάσεων, καθώς μέσα κυκλοφορούν συνέχεια καραβανάδες μεγάλου βαθμού. Οι οποίοι βέβαια είναι απόλυτα αυστηροί στο αν έχουν στοιχιθεί τα πετραδάκια στην αυλή ή αν ο κάθε φαντάρος είναι ακομβίοτος... Αλλά δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τις εγκαταστάσεις που ζουν οι φαντάροι.

Aristera sti Mitilini είπε...

Σιγά να μην ενδιαφερθούν. Αφού τα πετραδάκια είναι ΟΚ και σε περίπτωση που έρθει επίσκεψη Υπουργός θα αστράφτουνε γιατί να ενδιαφερθούν για φαντάρο;