24 Αυγ 2008

ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΑ ΙΛΙΣΙΑ



Μεγάλη συνάντηση δεκάδων καλλιτεχνών...στις 18, 19, 20 και 21 Σεπτέμβρη στα Ιλίσια:

Γνωστοί και αγαπημένοι καλλιτέχνες θα περάσουν για άλλη μια χρονιά φέτος από την κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ όλο το τετραήμερο, παρουσιάζοντας στις συναυλίες τους ό,τι πιο ποιοτικό αναδεικνύει η ελληνική μουσική σκηνή τα τελευταία χρόνια:

Ο Μανώλης Μητσιάς, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου με τον Χρήστο Θηβαίο, τον Σάκη Μπουλά και τον Γιάννη Ζουγανέλη, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας με τον Δημήτρη Σταρόβα και τον Βασίλη Καζούλη, ο Διονύσης Τσακνής με τον Απόστολο και την Ειρήνη Ψυχράμη, ο Παντελής Θαλασσινός με την Γιώτα Νέγκα, ο Μίλτος Πασχαλίδης , ο Μπάμπης Στόκας σε ένα αφιέρωμα στο επαναστατικό τραγούδι, ο Φίλιππος Πλιάτσικας με τον Μύρωνα Στρατή και τους MC Yinka και Joanna Drigo, η Ευανθία Ρεμπούτσικα με τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο, την Ελλη Πασπαλά και την Ορχήστρα του Δρόμου, αλλά και το αγαπημένο ιταλικό συγκρότημα «Banda Bassotti», που έρχεται για τρίτη χρονιά φέτος στο Φεστιβάλ.

Λαϊκά δημιουργήματα:
Παραδοσιακή, λαϊκή και ρεμπέτικη μουσική θα ξεσηκώνει τους νέους και τους μεγαλύτερους επισκέπτες του Φεστιβάλ στο καθιερωμένο στέκι της λαϊκής σκηνής.
Ο Βαγγέλης Κορακάκης, ο Αγάθωνας, ο Πετρολούκας Χαλκιάς με τον Αντώνη και τον Θωμά Κυρίτση, η Σούλα Βαζούρα, αλλά και τα συγκροτήματα «Ποντοπόροι», «Δρόμος», «Δάρνακες», τα «Χάλκινα Γουμένισσας», η Ορχήστρα Τρικάλων, οι «Γιάλα» κ.ά. θα ταξιδέψουν το κοινό του Φεστιβάλ στη λαϊκή μουσική του τόπου μας από την Κρήτη ως την Ηπειρο, υποσχόμενοι πολύ κέφι και, φυσικά, χορό!


Ποικίλα ηχοχρώματα:
Νεανικά ροκ συγκροτήματα και ηχοχρώματα που ξεφεύγουν από τα ...συνηθισμένα, θα φιλοξενηθούν και φέτος στη νεανική σκηνή, αλλά και στην πρώτη θεατρική σκηνή του Φεστιβάλ.
Ανάμεσά τους ο Νίκος Ζιώγαλας με τον Οδυσσέα Τσάκαλο και την Ζωή Παπαδοπούλου, το «Τρίφωνο» σε ένα πρόγραμμα με τίτλο «Η δύναμη του λόγου που ξυπνάει συνειδήσεις μέσα απ' τη μουσική που δε γνωρίζει σύνορα», ο Βασίλης Βασιλάτος με τα κρουστά του, ο Κωστής Μαραβέγιας με την μπάντα του, ο Κ. Θεοδώρου και το σχήμα του σε ένα πρόγραμμα με τίτλο «Κόκκινο με λίγο rock: το χρώμα της καρδιάς μας».
Ακόμα τα συγκροτήματα «Ενδελέχεια», «Άσπονδοι», «Κάρμα», «Κυνηγοί ονείρων», «OiSTRO», οι «Encardia» σε τραγούδια της Κάτω Ιταλίας, τα «Τοξικά Απόβλητα» σε μια παράσταση λαϊκού punk, οι «Σημεία των καιρών» θα παίξουν τον «Διόνυσο» του Μ. Θεοδωράκη, οι «Afaza - Ρύακα πυρός - Tumi» σε ένα πρόγραμμα με τίτλο «Τα κόκκινα τραγούδια», το «Φθηνό Ευέλικτο Μουσικό Δυναμικό» σε πρόγραμμα με τίτλο «Hucum Kollektiv - η αντανάκλαση μιας εποχής», οι «Beauty and the beasts» θα παίξουν το rock της αμφισβήτησης, το μαθητικό συγκρότημα «5η εποχή» σε ένα πρόγραμμα με τίτλο «Για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί», η χορωδία του πολιτιστικού κέντρου «
Nazim Xikmet » Τουρκίας, οι «Daddy's Work» θα παίξουν ηλεκτρικό blues με επιρροές από τη μαύρη μουσική του αμερικάνικου νότου.
Κι ακόμα θα υπάρχει ένα ξεχωριστό αφιέρωμα blues με τους: «Street dog Band», «George and the Dukes», «Small blues trap», «Drifting Around», Blues «Cargo».

Θεατρικές παραστάσεις:
Το θέατρο έχει επίσης τη θέση του τα τελευταία χρόνια στο Φεστιβάλ.

Φέτος θα παρουσιαστούν οι παραστάσεις:
«Το μεγάλο μας Τσίρκο» από τη θεατρική ομάδα του Δήμου Κορυδαλλού,
«Η Αγία Ιωάννα των σφαγείων» από την ομάδα «Δρυός τόποι» της Φιλοσοφικής,
«Ο καλός στρατιώτης Σβέικ» από τη θεατρική σκηνή «Εκτός Σχεδίου» Καματερού,
«Η λέξη "πρόοδος" στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα» από το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα,
«Μυστήριο Μπουφ» του Βλ. Μαγιακόφσκι από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ,
καθώς και μια θεατρική παράσταση της ΠΕΑΦΕ και της ΚΝΕ για τα 90 χρόνια του ΚΚΕ.

Κάθε γωνιά του κι ενδιαφέρουσες δραστηριότητες
Καθημερινά, τις τέσσερις μέρες του Φεστιβάλ θα γίνονται σεμινάρια κρουστών από τον Βασίλη Βασιλάτο, με τη συμμετοχή των «EMPercus ensemble». Ακόμα, κατασκευή ψηφιδωτού και σχετικά μαθήματα από τον Νίκο Ευγενίδη, καθώς και σεμινάρια fresco - νωπογραφίας από την Εύα Μελά.
Επίσης, πέρα από το πρόγραμμα των σκηνών που έχει ήδη ανακοινωθεί, οι επιμέρους θεματικοί χώροι του Φεστιβάλ, εκτός από τα περίπτερα και τα υλικά που θα διαθέτουν, θα έχουν και το δικό τους ιδιαίτερο πρόγραμμα, θα οργανώνονται συζητήσεις, εκθέσεις, θεατρικά σκετς και άλλες δραστηριότητες.

"Ρ" - 24/08/2008

Ραντεβού στα Ιλίσια!!
.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2008/08/18-19-20-21.html