15 Νοε 2008

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΣΥ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ


Η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη» και μαζικοί φορείς της Αθήνας, διοργανώνουν έκτακτη συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 18 Νοέμβρη 2008, στις 12 το μεσημέρι, στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας (Ακαδημίας 60) με θέμα:
«Η κατάσταση στις ελληνικές φυλακές. Μέτρα και προτάσεις για την ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων κρατουμένων και αποφυλακισθέντων».

Συνεχίζεται μαζικά η απεργία πείνας σε 21 φυλακές της χώρας

Οι κρατούμενοι ζητούν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, ενώ χτες 10 κρατούμενοι στις φυλακές Μαλανδρίνου ξεκίνησαν και αποχή από το νερό.
Μάλιστα, σύμφωνα με την «Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των κρατουμένων», άλλοι 170 κρατούμενοι από την ίδια φυλακή φέρονται διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε αυτού του είδους τη διαμαρτυρία. Οι κρατούμενοι που συμμετέχουν στην απεργία πείνας έχουν φτάσει τους 5.578.

Επιπλέον, κρατούμενοι από όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα που συμμετέχουν είτε στην απεργία πείνας είτε στην αποχή από το συσσίτιο, υπογραμμίζουν πως υπάρχει τεράστια ανάγκη για παρακολούθησή τους από γιατρούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι για παράδειγμα στη Λάρισα, οι γιατροί που κλήθηκαν να εξετάσουν τους απεργούς πείνας, τους πήραν μόνο την πίεση, ενώ γιατροί στην Αμφισσα δεν έχουν πάει καν στη φυλακή.
..

Δεν υπάρχουν σχόλια: