13 Νοε 2008

Η ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ!!

Εκτιμάμε ότι σε αυτή τη φάση δεν πρέπει να υπάρξει καμία αύξηση της βουλευτικής αποζημίωσης, ακόμη και αν είναι ίδια με την εισοδηματική πολιτική, τόνισε η εισηγήτρια του ΚΚΕ, Βέρα Νικολαΐδου

Νάτος πάλι...

Έγραψε πάλι ο φιλοεργατικός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Θ. Πάγκαλος, ο οποίος υποστήριξε ότι η καταψήφιση του προϋπολογισμού λόγω των τιμαριθμικών αυξήσεων είναι ...αντεργατική πράξη.
Όπως είπε, «είναι δυνατόν η Βουλή να δώσει το παράδειγμα σε όλην την κοινωνία και σε όλην την οικονομία παραβίασης της αρχής που λέει ότι όλοι δικαιούνται την τιμαριθμική αύξηση;».
Δεν σταμάτησε εκεί αλλά συνέχισε λέγοντας πως «είναι πολύ επικίνδυνο, πολύ αντεργατικό και πολύ αντιλαϊκό, γιατί δίνουν ένα παράδειγμα στους εργοδότες όλης της χώρας ότι μπορούν και αυτοί να κινηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση»!

Εμείς θα του πούμε το ακριβώς αντίθετο. Οι εργαζόμενοι πρέπει να μη δεχτούν να πληρώσουν τα σπασμένα της κρίσης: Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγουν και να διεκδικήσουν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, κατώτερο μισθό 1.400, κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ και ουσιαστικές αυξήσεις στα επιδόματα ανεργίας, για όσο διαρκεί η ανεργία.

Πλήττονται από την ακρίβεια, έχουν ανάγκες...ψήφισαν υπέρ...

Με τις θετικές ψήφους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, υπερψηφίστηκε χθες στη Βουλή ο προϋπολογισμός του Κοινοβουλίου, που, μεταξύ άλλων, προβλέπει αύξηση της βουλευτικής αποζημίωσης στο ύψος του πληθωρισμού. Τον προϋπολογισμό καταψήφισε το ΚΚΕ, ακριβώς λόγω αυτής της ρύθμισης, ενώ «παρών» ψήφισαν ο ΣΥΝ και ο ΛΑΟΣ.

Εξαρχής, η εισηγήτρια του Κόμματος Βέρα Νικολαΐδου ξεκαθάρισε πως το ΚΚΕ θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό της Βουλής. Αιτιολογώντας αυτή τη θέση, σημείωσε πως «το επίμαχο θέμα που μας υποχρεώνει να μην μπορούμε να στηρίξουμε τον προϋπολογισμό του 2009 είναι ότι περιλαμβάνει αύξηση στις αποζημιώσεις των βουλευτών. Εκτιμάμε ότι σε αυτή τη φάση δεν πρέπει να υπάρξει καμία αύξηση, ακόμη και αν είναι ίδια με την εισοδηματική πολιτική. Προτείνουμε να μην εγκριθεί το σημείο αυτό. Και υπενθυμίζουμε ότι η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα πριν από μερικούς μήνες, τέλος Ιούλη, καταψήφισε την τροπολογία που αφορούσε τη διεκδίκηση των αναδρομικών των δικαστών, ακριβώς για να μην υπάρξει παράθυρο, να μην υπάρξει άλλοθι στη διεκδίκηση αναδρομικών από τους βουλευτές».

Στο ίδια λογική, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής σημείωσε ότι το συγκεκριμένο άρθρο «δεν μπορούμε να το ψηφίσουμε, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες που τα βάρη της κρίσης φορτώνονται μονόπλευρα στους εργαζόμενους, σε συνθήκες που η ανεργία παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, σε συνθήκες που η λιτότητα και η ακρίβεια ροκανίζουν τα λαϊκά εισοδήματα. Και όλοι μας γνωρίζουμε τη δικαιολογημένη ευαισθησία και αγανάκτηση που υπάρχει στην κοινή γνώμη. Δε λαϊκίζουμε. Βεβαίως, δεν ισχυριστήκαμε και δεν ισχυριζόμαστε ποτέ ότι μ' αυτή την αύξηση θα μπορούσαν να λυθούν όλα τα ζητήματα.
Δεν μπορούμε να μετράμε με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Τι θα πούμε πραγματικά στον εργάτη, στον εργαζόμενο που ζει με το κατώτερο μεροκάματο των 30 ευρώ, όπως προβλέπει η συλλογική σύμβαση εργασίας που υπέγραψε η ΓΣΕΕ με τους εργοδότες και την επικρότησαν τα δύο μεγάλα κόμματα;».

πληροφορίες από: "Ρ" - 13/11/2008
..

1 σχόλιο:

Turdus Merula είπε...

...μόνο ο δυσοσμος τύπος μπορούσε να εκφράσει και την άποψη των υπολοίπων ομοϊδεατών του ΣοσιαλΗστών,που δεν τολμάνε να μιλήσουν σε τέτοιες περιπτώσεις...