3 Φεβ 2009

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΡΥΠΑΙΝΕΙ

Δριμύτατη καταγγελία απ' την Επιτροπή Αγώνα, χωρίς όμως την υπογραφή του Δημάρχου Καλλονής Δ. Φαναραδέλλη - Νέα αυτοψία θα πραγματοποιήσει την Τρίτη κλιμάκιο της Νομαρχίας.

Συνεχίζει να ρυπαίνει η τυροκομική μονάδα του Δ. Ρόδου το νερό του ποταμού Βούλγαρη. Αυτό προέκυψε από νέα αυτοψία που έγινε την Πέμπτη, από τα μέλη της Επιτροπής που έχει συσταθεί. Η Επιτροπή εξέδωσε μία ανακοίνωση στην οποία καταφέρεται με καυστικό τρόπο κατά του κ. Ρόδου, διαπιστώνοντας ότι η ρύπανση του ποταμού Βούλγαρη συνεχίζεται.
Η ανακοίνωση όμως δεν υπογράφτηκε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής και Δήμαρχο Καλλονής Δημήτρη Φαναραδέλλη! Για αύριο Τρίτη, εξάλλου, αποφασίστηκε να γίνει νέα αυτοψία από κλιμάκιο της Νομαρχίας και αναμένονται νέες εξελίξεις στην υπόθεση από εδώ και πέρα.

Γνωστοποίηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στη Βουλή.
Πιο αναλυτικά το κείμενο της Επιτροπής Αγώνα αναφέρει ότι «η Επιτροπή Αγώνα διευρυμένη πλέον, από Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων του Δ.Σ. του Δήμου Καλλονής, επισκέφθηκε στις 28 Ιανουαρίου τον περιβάλλοντα χώρο του εργοστασίου γάλακτος της εταιρείας Αφοί Δ. Ρόδου Ο.Ε.
Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε και στις 27 Ιανουαρίου από μέλη της Επιτροπής Αγώνα μαζί με αρμόδιους υπαλλήλους από την Κτηνιατρική Υπηρεσία, όπου διαπιστώθηκε για πολλοστή φορά ότι συνεχίζεται η παράνομη απόρριψη αποβλήτων στον ποταμό της "Κάτω Πέτρας", ο οποίος είναι παραπόταμος του ποταμού Βούλγαρη, γεγονός που επιβεβαίωσε και το κλιμάκιο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας που επισκέφθηκε και αυτό το συγκεκριμένο εργοστάσιο.
Κατόπιν τούτου, η Επιτροπή Αγώνα λαμβάνοντας υπ' όψιν και το παραπάνω γεγονός, καθώς και τις απαράδεκτες δηλώσεις του εκπροσώπου του εργοστασίου στα Μ.Μ.Ε., περί δήθεν μη μόλυνσης των ποταμών, πράγμα το οποίο φανερώνει ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας συνειδητά συνεχίζει την προσβολή της ευρύτερης περιοχής, αποφασίζει όπως:

1. Ασκήσει κάθε νόμιμο μέσο (όπως μηνύσεις ή ασφαλιστικά μέτρα) τόσο κατά των εκπροσώπων της εταιρείας Αφοί Δ. Ρόδου Ο.Ε. όσο και κατά παντός υπευθύνου για τις μέχρι σήμερα παραλείψεις τους για την συντελούμενη οικολογική καταστροφή.
2. Γνωστοποιήσει με αναφορά το θέμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και στην Ελληνική Βουλή.
3. Ενημερώσει όλες τις Περιβαλλοντολογικές Οργανώσεις εντός και εκτός Λέσβου και ζητήσει την συμπαράστασή τους.

Επιτέλους εάν για την εφαρμογή των νόμων, που είναι το αυτονόητο σε μια ευνομούμενη Πολιτεία, χρειαστεί να αγωνιστούμε, θα το κάνουμε γιατί η Πατρίδα μας δεν είναι τσιφλίκι κανενός».


πηγή: Αιολικά Νέα

....

Δεν υπάρχουν σχόλια: