11 Φεβ 2009

ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Τις άνευ αποδοχών υποχρεωτικές διακοπές από την εργασία προτείνει η Κομισιόν ως μέτρο για να αποτραπεί ένα μαζικό κύμα απολύσεων στην Ε.Ε. εξαιτίας της οικονομικής κρίσης (…). Σύμφωνα με το σχέδιο, η Κομισιόν προτείνει στις κυβερνήσεις να επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να θέτουν εκτός εργασίας τους υπαλλήλους τους για ένα διάστημα, προκειμένου να απαλλάσσονται παροδικά από το μισθολογικό κόστος, και να τους ανακαλούν στις θέσεις τους όταν το επιτρέπει η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης.
(...) Πρακτικά, αν οι κυβερνήσεις υιοθετήσουν τη σύσταση της Κομισιόν, μια επιχείρηση θα μπορεί να δίνει άδεια άνευ αποδοχών σε τμήμα του προσωπικού της, μέχρι να χρειαστεί ξανά τις υπηρεσίες τους. Η λύση αυτή δεν είναι πρωτόγνωρη, καθώς έχει ήδη εφαρμοστεί από ευρωπαϊκές βιομηχανίες που αντιμετώπιζαν προβλήματα.
(Τα Νέα, 11/02/2009)

Η ιδέα αυτή, έκανε ξαφνικά... ειδυλλιακή την πρόταση του προέδρου του ΕΒΕΑ. Έτσι ο Κ.Μίχαλος επανέλαβε την πρότασή του να δοθεί η δυνατότητα οι επιχειρήσεις να περιορίσουν τις ημέρες εργασίας κάποιων υπαλλήλων τους, αλλά αυτοί να συνεχίσουν να αμοίβονται κανονικά. Η διαφορά σε αυτή την περίπτωση θα επιβαρύνει τον ΟΑΕΔ, που θα καταβάλλει τις αποδοχές και τις εισφορές τους(Έθνος, 11/02/2009)

«…να θέτουν εκτός λειτουργίας», λες και είμαστε Jukebox!
«… θα επιβαρύνει τον ΟΑΕΔ», πάλι καλά γιατί ο ΟΑΕΔ δεν «χρηματοδοτείται» από εμάς αλλά έχει "κοφτήριο" και βγάζει δικά του χρήματα….

Παιδιά κανονίστε τα, αποφασίστε τα, εφαρμόστε τα και ειδοποιήστε μας πότε να έρθουμε για δουλειά… Εάν είναι περασμένη η ώρα μην ντρέπεστε τηλεφωνήστε μας. Διανυκτερεύουμε!
Εμάς μην μας ρωτάτε. Είμαστε εξάρτημα εμείς, της μηχανής σας το ανταλλακτικό….
Εάν πάλι δε σας βγαίνουν, τότε να μας πείτε να παραιτηθούμε ή να μας εξαναγκάσετε (ρωτήστε και το Jumbo που ξέρει από αυτά) για να γλυτώστε και τις αποζημιώσεις.



Aristeri Poria

Δεν υπάρχουν σχόλια: