12 Φεβ 2009

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Οι δημοσκοπήσεις στην υπηρεσία μας….
Αντιμετωπίζετε ένα δύσκολο θέμα; Έχετε την εντύπωση ότι η πολιτική σας δεν έχει την αποδοχή της πλειοψηφίας του κόσμο. Γι΄αυτό υπάρχουν οι δημοσκοπήσεις!
Παραγγέλνετε μια απ΄όλα χωρίς πιπερόνι και… έτοιμα τα αποτελέσματα. Τώρα μπορείτε να καθορίσετε την πολιτική σας ανάλογα με την φορά του ανέμου. Στο δια ταύτα:

Με «παράσταση νίκης» ισοδυναμεί, για την προσπάθεια του Παναθηναϊκού να προχωρήσει αμέσως στην κατασκευή του γηπέδου του, το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης που διενήργησε η «VPRC» για λογαριασμό της «Ανοιχτής Πόλης».Η λαϊκή ετυμηγορία «στέκεται» στο πλευρό των «πράσινων», αφού το 71% όσων συμμετείχαν στην έρευνα (παρουσιάστηκε χθες από εκπροσώπους της εταιρείας, δημοτικούς συμβούλους και στελέχη της «Ανοιχτής Πόλης») για την αναβάθμιση της περιοχής του Βοτανικού κρίνει απαραίτητη την κατασκευή του γηπέδου! Ποσοστό που απέχει αισθητά και από την «αναγκαιότητα» του Δημαρχιακού Μεγάρου (42%) αλλά και του Mall (36%) στην ίδια έκταση...” (
Έθνος, 12/02/2009)

Συμπληρώνουμε από την ιστοσελίδα της
VPRC: “Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αθηναίων στο διάστημα 5 έως 9 Φεβρουαρίου 2009 σε δείγμα 680 κατοίκων του Δήμου Αθηναίων, ηλικίας 18 ετών και άνω. Όπως προέκυψε από την έρευνα, σημαντικό ποσοστό πολιτών του Δήμου Αθήνας δεν έχουν πληροφορηθεί σχετικά με το σχέδιο της «Διπλής Ανάπλασης» (34%), ενώ και στο σύνολο όσων έχουν λάβει πληροφορίες, μόνο το 55% αισθάνονται ενημερωμένοι/ες για το θέμα”.

Ένα από το ερωτήματα της έρευνας είναι: “Από τα έργα που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν στα πλαίσια της «Διπλής Ανάπλασης» ….. πόσο απαραίτητα τα θεωρείτε για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής στην Αθήνα….

Όπως μπορείτε να δείτε και στην εικόνα (1) που ακολουθεί τα έργα που καλούνται να επιλέξουν οι ερωτώμενοι είναι:
1. Πάρκο στο γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας.
2. Νέο γήπεδο Παναθηναϊκού στον Ελαιώνα.
3. Κατασκευή Δημαρχιακού – Εμπορικού μεγάρου στον Ελαιώνα.
4. Κατασκευή εμπορικού κέντρου τύπου The Mall στον Ελαιώνα.



εικόνα 1


Στο ερώτημα αυτό μήπως είδατε να έχει συμπεριληφθεί κάποιο άλλο όπως για παράδειγμα: δημιουργία πρασίνου – πάρκου στον Ελαιώνα, δημιουργία πρότυπων οικισμών παράλληλα με δημιουργία πάρκου;
Αντίθετα σε κάποιο άλλο ερώτημα υπάρχει ένα ποσοστό 24%, των ίδιων ατόμων που απάντησαν και στην προαναφερόμενη ερώτηση, που θέλει «Αξιοποίηση του χώρου ως μεγάλου μητροπολιτικού πάρκου και χώρου πρασίνου χωρίς καμιά βαριά κατασκευή». (Δείτε την εικόνα (2) που ακολουθεί).

εικόνα 2

Αναρωτιόμαστε γιατί δεν συμπεριλήφθηκαν στην πρώτη κάρτα και αυτά τα ερωτήματα.
Πάντως το σίγουρο είναι ότι άλλο να λες πως “το 71% θέλει να γίνει το γήπεδο στον Ελαιώνα προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής στην Αθήνα” (!) και άλλο να λες πως “ το 48% συμφωνεί με την κατασκευή γηπέδου στον Ελαιώνα, το 22% με την πραγματοποίηση όλων των προβλεπόμενων έργων από τον Δήμο Αθηναίων και το 24% θέλει μόνο πράσινο”.

Όλη την έρευνα θα την βρείτε
Εδώ

Υ.Γ. Τελειώνοντας θα θέλαμε να σας υποβάλλουμε ένα “δημοσκοπικό” ερώτημα, πάντα στην ίδια λογική με την εικόνα (1):
Για την αξιοποίηση της περιοχής του Ελαιώνα και του Πάρκου Λ. Καραγιάννη, έχουν κατατεθεί σε γενικές γραμμές τρεις διαφορετικές προτάσεις. Εσείς με ποια από τις παρακάτω θα λέγατε ότι συμφωνείτε;


1. Να ξεκουμπιστεί να φύγει η Δημοτική Αρχή και οι υπηρέτες του κεφαλαίου.
2. Μόνη λύση η Λαϊκή κυριαρχία.
3. Το πάρκο Λ. Καραγιάννη και ο Ελαιώνας είναι χώροι για πράσινο, είναι χώροι δημοτικοί.
4. ΔΓ/ΔΑ
Η «δημοσκόπησή» μας ξεκίνησε – μπορείτε να ψηφίστε δίπλα…

Η ομάδα του Aristera sti Mitilini:
.
..

….
…..
Aristeri Poria

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εκπληκτικό άρθρο ...

Ψήφισα τη Λ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε, να ΄σαι καλά σ/φε.
Αν και δεν πρέπει να ανακοινώσουμε την προτίμησή μας πριν τα exit polls! σίγουρα δαγκωτό Λ.Κ.