14 Φεβ 2009

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ΠΕΧΩΔΕ και Μεταφορών και Επικοινωνιών κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ τονίζοντας την ανάγκη μεταφοράς του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης στη θέση Καρά Τεπέ.

"Όλο και περισσότερο γίνεται επιτακτική η ανάγκη μεταφοράς του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης από την καρδιά της πόλης στη θέση Καρά Τεπέ σύμφωνα με την ήδη υπάρχουσα μελέτη του καθηγητή του ΕΜΠ κ. Μουντζούρη.
Η θέση ενός λιμανιού στο κέντρο της πόλης, όπου δέχεται και εμπορικά και επιβατηγά πλοία εξυπηρετούσε τις ανάγκες άλλων εποχών. Με τα σημερινά δεδομένα, η κίνηση τόσο των επιβατηγών όσο και των εμπορικών πλοίων στο λιμάνι έχει αυξηθεί με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στη λειτουργία του λιμανιού, να προκαλείται κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους του κέντρου και να αυξάνονται οι κίνδυνοι ατυχημάτων.
Σε ερώτηση που είχαμε καταθέσει παλαιότερα, συγκεκριμένα στις 16/06/2006, η απάντηση του Υπουργείο Ναυτιλίας ήταν, ότι επειδή ακριβώς η πρόταση μεταφοράς του λιμανιού στη θέση Καρά Τεπέ πλεονεκτεί, θα αποτελούσε έργο πνοής και γι΄αυτό το λόγο μάλιστα, ότι θα ξεκινούσαν άμεσα οι διαδικασίες χρηματοδότησης του έργου.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί,
- Με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη πρόταση μεταφοράς του λιμανιού αποτελεί πάγιο αίτημα των φορέων και των κατοίκων της περιοχής και βρίσκει σύμφωνη την Κυβέρνηση, για ποιούς λόγους δεν έχει πραγματοποιηθεί.
- Τι μέτρα σκοπεύουν να πάρουν για τη μεταφορά του λιμένα".

..

Δεν υπάρχουν σχόλια: