18 Φεβ 2009

ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ...

Τελικά η δικαιοσύνη είναι τυφλή! Όχι μόνο δεν βλέπει αλλά και δεν ακούει... χρόνια τώρα!
Το θέμα όμως δεν είναι αν βλέπει κι αν ακούει ή όχι αλλά ποιός την τύφλωσε ποιός την κούφανε...
Γιατί προφανώς κάποιος την εμποδίζει να δει και να ακούσει. Και εξηγούμαι με δύο πρόσφατα παραδείγματα:

1. "Εταιρεία που απέλυσε εργαζόμενο φορέα του AIDS δικαιώνει η εισήγηση αρεοπαγίτου του Β1 Τμήματος του Αρείου Πάγου" Το σκεπτικό απλό: "απολύτως δικαιολογούνταν (σ.σ. η απόλυση) από τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της εργοδότιδος, εφόσον έγινε για την εξασφάλιση της ηρεμίας των λοιπών εργαζομένων".
Ουσιαστικά, η εισηγήτρια έκρινε ότι δεν ήταν καταχρηστική η απόλυση και πως ο απολυμένος δε δικαιούται αποζημίωση, καθώς οι εργαζόμενοι πίεσαν για την απόλυση και υπήρχε κίνδυνος (!) λόγω της μεταδοτικότητας της ασθένειας (τελικά το AIDS μεταδίδεται πολύ εύκολα και όσα μας λένε οι γιατροί για σεξουαλική επαφή κ.λπ, κουραφέξαλα! - για περισσότερα εδώ).

2. "... η ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί, με ανάγλυφη τη σφραγίδα της κυβέρνησης της ΝΔ, σε βάρος του μεταλλεργάτη που σώθηκε την τελευταία στιγμή από το πολύνεκρο φονικό που διέπραξαν εφοπλιστές και εργολάβοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στις 24 Ιούλη του 2008. Τότε που, λόγω της έλλειψης ακόμα και των στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας, άρπαξε φωτιά η δεξαμενή Nο 3 του αεράδικου πλοίου «FRIENDSHIPGAZ» του εφοπλιστή Πετρίδη, παγιδεύοντας 7 μεταλλεργάτες και ένα ναυτεργάτη, οι οποίοι ανασύρθηκαν νεκροί". (όλο το άρθρο εδώ).

Ποιός φταίει; μα φυσικά ο εργάτης.
Πιστεύετε ότι οι εφοπλιστές και το κεφάλαιο γενικότερα, που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας μας μέσα από τα κέρδη τους (μεγάλη η βαρύτητα τους στο ΑΕΠ της χώρας μας), που δίνουν δουλειά σε τόσο κόσμο, που εξυπηρετούν τα εθνικά μας συμφέροντα και κατ΄επέκταση αποτελούν εγγυητές της ευημερίας του λαού μας, είναι ποτέ δυνατόν αυτοί οι "ευεργέτες" να φταίνε; (τώρα ποια είναι τα "δογματικά" και "ξύλινα λόγια" είναι αλλουνού παπά βατοπέδιο -- συγνώμη, ευαγγέλιο ήθελα να πω.

Μην τολμήσετε να το σκεφτείτε ξανά και να μην το ξαναπείτε, πιπέρι!





Aristeri Poria

Δεν υπάρχουν σχόλια: