8 Φεβ 2009

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία του μικροβιολογικού εργαστηρίου στη Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας του ΙΚΑ Μυτιλήνης έχουν δημιουργήσει οι ελλείψεις σε προσωπικό.

Αυτή τη στιγμή, το εργαστήριο στελεχώνουν ένας γιατρός και τρεις τεχνολόγοι - παρασκευαστές, ενώ υπήρχε και διοικητικός υπάλληλος για τη γραμματειακή υποστήριξη του εργαστηρίου, ο οποίος μεταφέρθηκε σε άλλο παράρτημα του ΙΚΑ χωρίς να αναπληρωθεί η θέση.
Επιπλέον, επιπρόσθετα προβλήματα δημιουργούν τα μηχανήματα τα οποία λόγω παλαιότητας χαλούν συνέχεια. Μάλιστα, σε περίπτωση βλάβης των μηχανημάτων, επειδή δεν υπάρχουν εφεδρικά μηχανήματα ώστε να εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι, οι τεχνολόγοι παρασκευαστές εκτελούν χρέη τεχνικού χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις μέχρι να έρθουν από την Αθήνα οι τεχνικοί των ιατρείων. Σε περιπτώσεις δε, διακοπής ρεύματος από τη ΔΕΗ δεν υπάρχει καν γεννήτρια σε ολόκληρη τη Μονάδα Υγείας.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Βέρα Νικολαΐδου και Μπάμπης Χαραλάμπους ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα θα λάβει ώστε να προσληφθεί όλο το μόνιμο προσωπικό που είναι απαραίτητο με βάση τις ανάγκες των ασφαλισμένων της περιοχής και να προμηθευτεί το εργαστήριο καινούρια σύγχρονα μηχανήματα ώστε να λειτουργεί χωρίς προβλήματα η Μονάδα Υγείας.

....

Δεν υπάρχουν σχόλια: