1 Ιουν 2009

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΜΑΤΗ...

Αποσπάσματα από την ομιλία του Θ. Παφίλη, το Σάββατο 30 Μάη 2009, στη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Μυτιλήνη.

Οι εκλογές στις 7 Ιούνη αποτελούν μια γενικευμένη πολιτική αναμέτρηση. Δίνεται η δυνατότητα στον ελληνικό λαό, στους εργαζομένους και τις εργαζόμενες, στους νέους και τις νέες, στις γυναίκες, στα λαϊκά στρώματα με την ψήφο τους στο ΚΚΕ να στείλουν ένα καθαρό και χωρίς παρερμηνείες. ΜΗΝΥΜΑ σε πολλές κατευθύνσεις.

Στην Ε.Ε. που η ίδια και οι αποφάσεις της είναι υπεύθυνοι για την όλο και μεγαλύτερη χειροτέρευση της ζωής των εργαζομένων.
Στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, το ΛΑΟΣ και τους οικολόγους που αποδέχτηκαν και αποδέχονται την Ε.Ε. σαν μονόδρομο για τους λαούς. Είπαν πολλά ψέματα στο λαό όλα αυτά τα χρόνια για το χαρακτήρα τους και την πολιτική της και συνεχίζουν να τον κοροϊδεύουν ότι η συμμαχία του κεφαλαίου μπορεί να μετατραπεί σε φιλολαϊκή.
Στις εκλογές στις 7 Ιούνη τα λαϊκά στρώματα με την ενίσχυση του ΚΚΕ μπορούν να στείλουν ένα ΣΑΦΕΣ ΜΗΝΥΜΑ που να εκφράζει την αγανάκτηση που νοιώθουν καθημερινά από τη συνεχιζόμενη πολιτική που τους φορτώνει με άγχος και αβεβαιότητα.
Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα ανεβάζουν τους τόνους της αντιπαράθεσης, θα οξύνουν το δικομματικό καυγά. Θα προσπαθούν να πολώσουν την κατάσταση, να φανατίσουν τον κόσμο. Να τον εγκλωβίσουν στο γνωστό πια και πλαστό δίλημμα.

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ
ΣΑΣ ΕΙΠΑΝ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΞΑΝΑΠΟΥΝ
Έχουν ήδη περάσει 17 χρόνια από το 1992, που η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο Συνασπισμός ψήφιζαν όλοι μαζί τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και προπαγάνδιζαν στο λαό πως θα μπει στη λεωφόρο της ανάπτυξης και της ευημερίας. Το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που την καταψήφισε. Αποκάλυψε στο λαό ότι η ΕΕ δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, ότι στρέφεται και θα στραφεί ακόμη περισσότερο κατά των εργαζομένων για να αυξήσει την κερδοφορία του. Κάλεσε το λαό, το εργατικό κίνημα να κινητοποιηθεί και μπήκε στην πρώτη γραμμή ξεκαθαρίζοντας πως η πολιτική της Συναίνεσης, του Κοινωνικού διαλόγου αφοπλίζει τους εργαζομένους και τους οδηγεί στο δρόμο της υποταγής. Μας κατηγορούσαν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου ότι ήμασταν οπισθοδρομικοί και κάναμε άσκηση επαναστατικής γυμναστικής.
Σήμερα, 17 χρόνια μετά ας αναρωτηθεί ο κάθε εργαζόμενος τί ο ίδιος και η τάξη του «κέρδισε» από την Ε.Ε. και την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που την εφάρμοσαν και συνεχίζουν να την εφαρμόζουν.
Ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις με τη λεγόμενη ευαλφάλεια και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας που εξαπλώνονται συνεχώς .
Κατάργηση του σταθερού ημερησίου εργάσιμου χρόνου, προώθηση του 65ωρου που αυξάνει την απλήρωτη δουλειά.
Κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Διαρκή λιτότητα. Περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια μισθωτοί εργαζόμενοι έχουν εισόδημα που δεν ξεπερνά τα 704 ευρώ. Το 60% των συνταξιούχων παίρνουν σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.
Στυγνή εκμετάλλευση των μεταναστών.
Κατεδάφιση των συστημάτων κοινωνικής Ασφάλισης. Με την εφαρμογή των αντιασφαλιστικών νόμων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης έφθασαν τα 67 χρόνια.
Άγρια φορολογία 50,1% της άμεσης φορολογίας πληρώνουν οι μισθωτοί και συνταξιούχοι.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ, ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ, ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ, ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΕΚΤΙΝΑΧΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΥΨΗ.
Στα χρόνια αυτά εμπορευματοποιήθηκε και υποβαθμίστηκε η δημόσια Παιδεία, η Υγεία, η Πρόνοια. Προωθείται η ιδιωτικοποίησή τους. Οι ιδιωτικές δαπάνες Υγείας στη χώρα από το 2000 και μετά ξεπερνούν το 50% των συνολικών δαπανών Υγείας.
Ο λαός πληρώνει όλο και περισσότερα και οι επιχειρηματικοί όμιλοι θησαυρίζουν από το εμπόριο της Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας.
Τα τελευταία 10 χρόνια 20.000 μικρομεσαίοι αγρότες ξεκληρίζονται κάθε χρόνο.
Οι μονοπωλιακοί επιχειρηματικοί όμιλοι, όμως αύξησαν στα ύψη τα κέρδη τους σε αυτόν τον τομέα.
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι αυτοαπασχολούμενοι με το λεγόμενο ανταγωνισμό εκτοπίζονται από τα μεγάλα Διεθνικά μονοπώλια.
Η κρατική καταστολή και βία, η εργοδοτική τρομοκρατία δυνάμωσε για να στηρίξει αυτή την αντιλαϊκή πολιτική.

ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΞΕΡΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΕ. ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ. ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ. ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ.
ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΠΑΝ ΨΕΜΑΤΑ. ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΠΩΣ Η ΕΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΦΙΛΟΛΑΪΚΗ. ΜΗΝ ΠΑΓΙΔΕΥΕΣΤΕ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΛΑΪΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΩΔΥΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ. ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ ΤΑΣΣΟΝΤΑΙ.
ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΣΤΑΓΜΟ ΡΙΞΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ.

Εργαζόμενες και εργαζόμενοι,
Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα Κόμματα που τάσσονται με την ΕΕ δεν πρόκειται να αλλάξουν την πολιτική τους. Θα προσπαθούν συνεχώς να οξύνουν την αντιπαράθεση, για το ποιος είναι στην πράξη λιγότερο χειρότερος από τον άλλο.
Για να αλλάξει η πολιτική πρέπει να αλλάξει και η εξουσία. Από τους καπιταλιστές και τα μονοπώλια να περάσει στους εργάτες και το λαό. Ο πλούτος να ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν και όχι σε αυτούς που ληστεύουν το λαό. Η κοινωνία να κινείται με γνώμονα τις ανθρώπινες ανάγκες και όχι το κέρδος του κεφαλαίου.
Τα μέσα παραγωγής να ανήκουν στην κοινωνία και όχι σε μια χούφτα πλουτοκράτες. Η οικονομία να είναι σχεδιασμένη για τις ανάγκες του λαού και όχι άναρχη για την αύξηση των κερδών των λίγων. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις σήμερα για να γίνει αυτό. Η κοινωνική εξέλιξη, η τεχνολογία, η γνώση, ο πλούτος που παράγεται, το εργατικό και επιστημονικό δυναμικό μπορεί να εξασφαλίσει υψηλό βιοτικό επίπεδο και ευτυχισμένη ανθρώπινη ζωή θέτοντας στην υπηρεσία του ανθρώπου τις δυνατότητες της κοινωνίας. Αυτή η κοινωνική ανάγκη συγκρούεται με την ολιγαρχία του πλούτου και τον ίδιο τον καπιταλισμό που οδηγεί στη βαρβαρότητα.
Π.χ. 1970 - 80: Σύνταξη στα 60, σήμερα σύνταξη στα 67.
10ετία 50΄ : 5ήμερο, 35ωρο. 2009 γιατί όχι.
Την πρόταση αυτή φέρνει το ΚΚΕ στο λαό. Τον καλεί να την πιστέψει και να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Τώρα να κάνει το βήμα, αύριο τον αγώνα και να διεκδικήσει την εξουσία την ίδια.
Σε κάθε περίπτωση φιλολαϊκή πολιτική και διέξοδος από την κρίση δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς απειθαρχία, ανυπακοή και τελικά αποδέσμευση από την ΕΕ.
Το ΚΚΕ προβάλει την ανάγκη να χτιστεί η συμμαχία των εργατών, αυτοαπασχολουμένων, μικρομεσαίων αγροτών, της νεολαίας και των γυναικών.
Το ΚΚΕ απορρίπτει τη μοιρολατρία και τη λογική της υποταγής και αγωνίζεται στην πρώτη γραμμή να αναχαιτιστεί η αντιλαϊκή επιδρομή της ΕΕ και των κομμάτων που υπηρετούν την πολιτική της και να ανοίξει ο δρόμος για τη διεκδίκηση και ανατροπή.(...)
Η μοναδική κερδισμένη ψήφος στο ΚΚΕ.

ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ.
ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ. ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΕ. ΕΡΓΑΤΕΣ, ΕΡΓΑΤΡΙΕΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΔΕΙΞΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣΤΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ.
ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ
ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ Σ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΤΑΧΘΕΙΤΕ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ.
ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΑΣ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ ΤΗΣ ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.


..

Δεν υπάρχουν σχόλια: