10 Ιουν 2009

ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ...

Στους καταπέλτες κατεβαίνουν το ένα μετά το άλλο τα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.

Μετά τους ναυτεργάτες των πλοίων της εταιρείας «GA FERRIES», οι οποίοι βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση από τις 23 Μάη, χτες, τη μάχη για τα δεδουλευμένα ξεκίνησαν με επίσχεση εργασίας οι ναυτεργάτες του πλοίου «ΣΑΡΔΗΝΙΑ ΒΕΡΑ» της εταιρείας «ΚΑΛΛΙΣΤΗ» του εφοπλιστή Σπανού, ενώ σήμερα Τετάρτη στον καταπέλτη, απαιτώντας το μισθό τους, βγαίνουν και οι ναυτεργάτες του ακτοπλοϊκού πλοίου «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» της εταιρίας ΝΕΛ του εφοπλιστή Απ. Βεντούρη.
Οι ναυτεργάτες αγωνίζονται συσπειρωμένοι στα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ενώ δίνουν το σύνθημα και στους νησιώτες, οι οποίοι είναι επίσης θύματα της εφοπλιστικής ασυδοσίας που συνεχώς διευρύνεται από τη φιλοεφοπλιστική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εφοπλιστής Βεντούρης, πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας, την ίδια στιγμή που δεν καταβάλλει τα δεδουλευμένα στους ναυτεργάτες, «χαρατσώνει» με τις υπέρογκες τιμές των εισιτηρίων του πλοίου του «ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ» τους κατοίκους των νησιών Χίου, Ψαρών, Αϊ Στράτη, Λήμνου. Το εισιτήριο από Λαύριο για Λήμνο με αυτό το πλοίο είναι 60 ευρώ η οικονομική (γ' θέση) και του αυτοκινήτου 100 ευρώ! Γραμμή η οποία να σημειωθεί ότι επιδοτείται κι από πάνω!

Σε ό,τι αφορά τον εφοπλιστή Αγούδημο, ο οποίος επίσης «τσεπώνει» εκατομμύρια ευρώ ζεστό χρήμα από τις επιδοτήσεις των «άγονων» γραμμών, έχει εγκαταλείψει πληρώματα και πλοία μέσα στο λιμάνι του Πειραιά. Χτες παράνομα έσβησε ξανά τα πλοία «ΡΟΔΑΝΘΗ» και «ΜΑΡΙΝΑ», τα οποία ήταν τα μόνα που είχαν σε λειτουργία τις ηλεκτρομηχανές για να παρέχεται μία αξιοπρεπής και ασφαλής διαμονή των πληρωμάτων. Το περιστατικό καταγγέλλουν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία, καλώντας και το ΥΕΝ να αναλάβει τις ευθύνες του.
Ριζοσπάστης, 10/06/2009

Σχόλιο: Μήπως θα ήταν καλύτερα να πάνε για... μπάνιο οι ναυτεργάτες αντί να διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους; Μήπως να πάνε και για μπάνιο και οι κάτοικοι των νησιών και να αφήσουν ήσυχους επιτέλους του εφοπλιστές να επιδοτούνται και να ορίζουν την τιμή του εισιτηρίου όσο γουστάρουν;

...



Δεν υπάρχουν σχόλια: