27 Ιουν 2009

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ

Η απόφαση της διοίκησης της Εμπορικής Τράπεζας να προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων, χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων παραπέρα εντατικοποίηση της εργασίας δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με όλους τους τραπεζίτες και γενικότερα την πλουτοκρατία που στοχεύουν να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και να μεγαλώσει την κερδοφορία της. Φέρνει τη σφραγίδα της στρατηγικής της Λισσαβόνας και των αποφάσεων της Ε.Ε. που στηρίζουν και υλοποιούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Η επίθεση δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους της Εμπορικής αλλά όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους, όλους τους εργαζόμενους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η επιδίωξη των τραπεζιτών να καταργήσουν τις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Την ίδια ώρα που αποκομίζουν τεράστια κέρδη από την εκμετάλλευση των εργαζόμενων στις τράπεζες και την καταλήστευση των λαϊκών νοικοκυριών με τα τοκογλυφικά δάνεια τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους της Εμπορικής Τράπεζας και όλους τους εργαζόμενους στο χρηματοπιστωτικό σύστημα να απαντήσουν αγωνιστικά. Να μη δείξουν καμιά εμπιστοσύνη στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Να οργανώσουν την πάλη τους, να συσπειρωθούν στο κλαδικό σωματείο μας. Να απαιτήσουν:
Καμιά απόλυση κανένας συμβιβασμός
1.400€ κατώτερο μισθό
Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στις πιέσεις. Όπου οι εργαζόμενοι υπέκυψαν, τελικά έχασαν πολλά περισσότερα από τους εργαζόμενους που αντιστάθηκαν.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ




...

Δεν υπάρχουν σχόλια: