15 Ιουν 2009

ΞΕΦΥΛΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

" …όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, είμαστε η αριστερότερη χώρα της Ευρώπης (…) Αν αθροίσετε τα ποσοστά (…) από το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ τον ΣΥΡΙΖΑ (…) ξεπερνάει το 50% κατά μισή μονάδα (…) Είναι να απορεί κανείς πώς σε μια χώρα με τόσους «αριστερούς», ανθεί τόσο πολύ το ρουσφέτι, το φακελάκι, η φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή, η διαφθορά, η διαπλοκή, οι μίζες, τα λαδώματα, οι θεσιθήρες, οι πελατειακές σχέσεις (…) Εκτός και αν κάποιοι ψηφίζουν και συνθηματολογούν «αριστερά» για να (…) αποκοιμίσουν τις τύψεις τους για τις επιλογές ζωής που έχουν κάνει. Αν δηλαδή μας προβάλλουν την «αριστερή» καρδιά τους, για να μην προσέχουμε πόσο δεξιά έχουν την τσέπη τους". (Ο Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ στο Δημοκράτη)
Σχόλιο: Γι΄αυτό εμείς δε δεχόμαστε να μας αθροίζουν με τις άλλες «δημοκρατικές» δυνάμεις. Γιατί θεωρούμε βρισιά να λέει (κυρίως το ΠΑΣΟΚ) ότι είναι «αριστερά». Και γιατί είμαστε πάντα έτοιμοι να μας κρίνει κανείς και με αυτά τα κριτήρια που θέτει ο αρθρογράφος.

"Με ποσοστό κάτω από το 37% και με λιγότερες ψήφους απ' ό,τι σε όλες τις πρόσφατες αναμετρήσεις, το ΠΑΣΟΚ έχει δρόμο ακόμα για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων και να κλειδώσει αυτό το περίφημο "ρεύμα νίκης" που θα του εξασφαλίσει την αυτοδυναμία". (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ)

Σχόλιο: Με την «επιτυχημένη» πολιτική του Πάγκαλου απέναντι στο ΚΚΕ (όπως την χαρακτηρίζει σύσσωμη η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σήμερα) μπορεί να έκαναν ζημιά στο ΚΚΕ, αλλά από κέρδος …. Είπαμε: Η σκύλα δεν είναι καλύτερη απ΄ τη χάρυβδη. Αυτό το ξέρει ο κόσμος και το είπε και στις ευρωεκλογές.

Του Κώστα Ρουγγέρη, νέου συνεργάτη της εφημερίδας μας (http//plaka-kaneis.blogspot.com)

"Ο χρόνος του ΛΑΟΣ, το οποίο, παρεμπιπτόντως, διαθέτει και ιδιόκτητο κανάλι, υπερβαίνει τον χρόνο που παραχωρείται αθροιστικά στο ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον, οι τηλεάρχοντες επιφυλάσσουν όλη την ευγένειά τους στους εκπροσώπους του ΛΑΟΣ και όλη την ειρωνεία τους στους εκπροσώπους των κομμάτων της Αριστεράς, που τους αντιμετωπίζουν περίπου σαν παρείσακτους. Δεν θυμάμαι κανέναν στρογγυλοτραπεζάρχη που να ενοχλήθηκε απ΄ όσα λένε οι του ΛΑΟΣ για τους μετανάστες, για τους Εβραίους, για την Πόλη που όπου να ΄ναι την ανακτούμε, για τη «Μεγάλη Ελλάδα» («Μεγάλη Ελλάς, το όραμα για μας», αυτό είναι το σύνθημα των οπαδών του ΛΑΟΣ, οι οποίοι, μαζί με τους άσπονδους φίλους τους της «Χρυσής Αυγής» έχουν σφετεριστεί και το σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες»). Όχι, δεν είναι αποκλειστικά τηλεγεννημένο το ΛΑΟΣ. Αλλά δίχως το γάλα που αφειδώς του πρόσφεραν τα κανάλια, δεν θα μεγάλωνε τόσο γρήγορα". (Ο Παντελής Μπουκάλας στην Η Καθημερινή)

Σχόλιο: Ποιος «παράγγειλε» όμως στα κανάλια «του» αυτή την «υπερπροβολή» χωρίς να σκέφτεται ότι κλωσάει το αυγό του φιδιού; Ποιο κόμμα θεωρούσε ότι έχει να κερδίσει απ΄ την άνοδο του φασιστικού ΛΑΟΣ; Ποιο κόμμα είχε ακριβώς τα ίδια «επιχειρήματα» με το ΛΑΟΣ απέναντι στο ΚΚΕ;

"Ένα από τα τρία στρατόπεδα συγκέντρωσης παράνομων μεταναστών που θα κατασκευαστούν σε συνεργασία των υπουργείων Εσωτερικών και Εθνικής Άμυνας, στη μεθοριακή γραμμή και τα νησιά, θα κατασκευασθεί στη Μυτιλήνη (…) Από αυτά τα τρία στρατόπεδα θα επαναπροωθούνται είτε επίσημα και νόμιμα, είτε παράνομα (…) Έχει κριθεί δε ότι θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα εξυπηρέτησης περίπου τριών χιλιάδων ατόμων το καθένα (…) Όλα τα παραπάνω αναμένεται να συζητηθούν και να συναποφασιστούν στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την επόμενη εβδομάδα". (του Στρατή Μπαλάσκα απ΄ το ΕΜΠΡΟΣ)

Σχόλιο: Να μη ξεχάσουν να καλέσουν τον Καρατζαφέρη και τον Λεπέν στα εγκαίνια !!! Γιατί κι οι δυό δεν λένε για το θέμα τίποτα περισσότερο απ΄ όσα λέει κι η ΕΕ.

"Η πραγματικότητα είναι πως η αριθμητική δύναμη των ακροδεξιών κομμάτων δεν αυξήθηκε σημαντικά. Απλώς επωφελήθηκαν από την εξαιρετικά χαμηλή συμμετοχή στις εκλογές. Αλλά και από την παρακμή της Σοσιαλδημοκρατίας, που για πολλά χρόνια ηγήθηκε των επιθέσεων εναντίον των εργαζομένων (και δεν έμεινε ατιμώρητη γι΄ αυτό) (...) Ο φόβος για την άνοδο των ακροδεξιών δεν είναι δικαιολογημένος. Είναι αχρείαστοι, εκτός ίσως από αριθμητικό δεκανίκι για νέες συντηρητικές κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες. Αχρείαστοι, γιατί η κοινωνική αποστολή τους έχει ήδη συντελεστεί από άλλα λιγότερο φοβερά κόμματα, με λιγότερο φοβερά ονόματα που, με το πρόσχημα του "λιγότερου κράτους", το παρέδωσαν μαζί με τους εργαζόμενους στα χέρια των οργανωμένων επιχειρηματικών συμφερόντων. Κι είναι αυτός ένας φασισμός που φοβάται να πει το όνομά του". (ο Ρ. Βρανάς στα ΝΕΑ)

Σχόλιο: Συμφωνώ κι εύχομαι να είναι έτσι φίλε Ρούσσο.

αποσπάσματα από τη στήλη "Ξεφυλλίζοντας τον Τύπο" στο Νέο Εμπρός.

....

Δεν υπάρχουν σχόλια: