16 Ιουν 2009

Η ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ "ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΜΑΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ"

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε χθες στα ΜΜΕ ο βουλευτής Κέρκυρας του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους. Μεταξύ άλλων επεσήμανε και τα εξής:

"Τις τελευταίες μέρες και μετά τα δυσμενή αποτελέσματα των Ευρωεκλογών για την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ , ακόμα και το ΠΑΣΟΚ που πανηγυρίζει έχει χάσει 900 χιλιάδες ψήφους ήλθε στην επιφάνεια το τεράστιο πρόβλημα των μεταναστών στην χώρα μας μέσα από ξενοφοβικά σύνδρομα και κάτω από την πίεση του ακροδεξιού ρατσιστικού κόμματος του ΛΑΟΣ το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ διαγωνίζονται για το ποιος από τους δύο θα προτείνει ποιο αντιδραστικές ποιο ακραίες θέσεις για να μην πω ακροδεξιές λύσεις. Έτσι άρχισε ένα προγρόμ δίωξης των μεταναστών στη χώρα μας με τελικό στόχο να οδηγηθούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Εμείς θεωρούμε ότι οι ανθρωποι αυτοί που αψήφισαν ναρκοπέδια που πέρασαν θάλασσες και έβλεπαν συντρόφους τους να πνίγονται να σκοτώνονται είναι αδύνατο να τους κλείνεις σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Το ΚΚΕ εδώ και πολύ καιρό έχει προτείνει λύσεις με πρώτη ουσιαστική λύση την αιτιολογική θεραπεία του προβλήματος. Δεν χρειάζεται κανείς να είναι γιατρός για να πει ότι η αιτιολογική λύση, η λύση δηλαδή που διακριβώνει τις αιτίες του προβλήματος και τις εκριζώνει είναι και η οριστική λύση. Ποια είναι η καθοριστική αιτία της όξυνσης του προβλήματος της μετανάστευσης από χώρες όπως είναι το Αφγανιστάν το Πακιστάν το Ιράκ το Κουρδιστάν κ.τ.λ. Ουσιαστικά είναι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι που φταίνε και για τους οποίους απόλυτα ευθύνονται και η Ε.Ε. μαζί με του Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ.

Επομένως ο Ελληνικός λαός πρέπει να απαιτήσει από την ΕΕ να σταματήσουν αυτοί οι άδικοι πόλεμοι για να σταματήσει και το μεταναστευτικό κύμα. Επίσης η πρόταση μας είναι όλοι οι μετανάστες στη χώρα μας να νομιμοποιηθούν, να εφοδιαστούν με τα κατάλληλα έγραφα, ακόμα και με ταξιδιωτικά έγραφα και όσοι από αυτούς θέλουν να εγκαταλείψουν την χώρα μας για άλλες χώρες και για τις χώρες τις Ε.Ε. ελεύθερα να το κάνουν. Όλοι οι υπόλοιποι να παραμείνουν στη χώρα μας να νομιμοποιηθούν να έχουν ίσα δικαιώματα και ίσες υποχρεώσεις με τον Ελληνικό λαό. Τότε θα καταπολεμηθεί το πρόβλημα που άλλοι το ονομάζουν λαθρομετανάστευση, μετανάστευση, παράνομη μετανάστευση.



..

Δεν υπάρχουν σχόλια: