23 Ιουν 2009

ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΕΛΛΗΝΕΣ"

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες, μετά την απολογία τους στην Ανακρίτρια Αμαλιάδας, οι δύο Έλληνες αλλά και οι δύο αλλοδαποί από το Μπαγκλαντές, οι πρωταγωνιστές επί της ουσίας του περιστατικού που διαδραματίστηκε την περασμένη Πέμπτη στη Νέα Μανωλάδα και προκάλεσε αίσθηση στο Πανελλήνιο.

Για τους μεν "Έλληνες", που ξυλοκόπησαν και εν συνεχεία έδεσαν τους δύο αλλοδαπούς από δίκυκλο και τους έσυραν μέσα στη Νέα Μανωλάδα, επειδή τους είχαν κλέψει αρνιά από το στάβλο τους, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή, για παράνομη βία κατά συρροή, μη κακόβουλη βλασφημία, εξύβριση κατά συρροή, κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, σε βαθμό πλημμελήματος (!), ενώ στους δύο αλλοδαπούς από το Μπαγκλαντές έχουν ασκήθει ποινικές διώξεις για ζωοκλοπή από κοινού και απόπειρα ζωοκλοπής από κοινού, σε βαθμό κακουργήματος ... !!!

Με λίγα λόγια όταν δέσεις κάποιον και το σέρνεις δεν κινδυνεύει η ζωή του ενώ όταν σου κλέψει (;) ένα αρνί τότε είναι κακούργημα.



Στο πλευρό των αλλοδαπών βρέθηκαν χθες από νωρίς το πρωί περίπου 120 μέλη του Π.Α.ΜΕ από την Ηλεία και την Αχαΐα, τα οποία με σημαίες στα χέρια κατέκλυσαν το δρόμο έξω από το Δικαστικό Μέγαρο και παρέμειναν επί πολλές ώρες εκεί, σε ένδειξη συμπαράστασης, ενώ εντός και εκτός Δικαστικού Μεγάρου υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη.
Ο Γραμματέας της Ν.Ε. του ΚΚΕ Ηλείας κ. Χρήστος Γιάνναρος, σχολιάζοντας την υπόθεση ανέφερε: «Συγκεντρωθήκαμε για αλληλεγγύη στους μετανάστες, σε μία συμβολική κίνηση. Δεν πρέπει να δούμε μεμονωμένο το περιστατικό, καθώς έχει να κάνει με αυτό που βιώνουν καθημερινά οι μετανάστες στην περιοχή. Οι εργαζόμενοι από κοινού πρέπει να δώσουν τη μάχη και να αντιδράσουν στη πολιτική που γεννά μετανάστες και καθημερινά προβλήματα.


πηγή: patrisnews.gr

...

Δεν υπάρχουν σχόλια: