4 Απρ 2009

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΣΩΠΟΥ

Το μεγάλο θέμα της ακαταλληλότητας του πόσιμου νερού, στην ευρύτερη περιοχή των Οινοφύτων, λόγω της ρύπανσης των υπόγειων νερών με επικίνδυνα βιομηχανικά απόβλητα, πλούσια σε βαρέα μέταλλα, μεταξύ των οποίων και το εξασθενές χρώμιο, επανέφερε με Ερώτησή του προς την Επιτροπή της ΕΕ, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης. Να σημειωθεί ότι το ΚΚΕ, έχει καταθέσει και άλλες ερωτήσεις στην Επιτροπή, για το ίδιο θέμα.

Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, σημειώνει ότι «σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική μελέτη (σ.σ.: Σεπτέμβριος του 2008), άνθρωποι και πειραματόζωα παρουσίασαν σοβαρές καρδιοαγγειακές, γαστρεντερικές, αιματολογικές, ηπατικές, νεφρικές και καρκινικές παθήσεις, ύστερα από συστηματική κατάποση ουσιών με εξασθενές χρώμιο. Αντίθετα, κανένα τέτοιο περιστατικό δεν παρατηρήθηκε με δόσεις τρισθενούς χρωμίου έως και εκατονταπλάσιες του εξασθενούς χρωμίου».

Με βάση τα παραπάνω, ο Θ. Παφίλης,
ρωτά, αν «επιμένει η Επιτροπή ότι η επικινδυνότητα του εξασθενούς χρωμίου είναι της ίδιας τάξης με αυτή του τρισθενούς χρωμίου;» και «Εάν όχι, προτίθεται να θεσπίσει ξεχωριστά αυστηρότερα όρια στο πόσιμο νερό για το εξασθενές χρώμιο, όπως έκανε για τις συσκευασίες τροφίμων και ποτών;».
Τέλος, ρωτά: «Υπήρξαν αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγει για "τη φερόμενη μόλυνση του Ποταμού Ασωπού" και ποια είναι αυτά;».

...

Δεν υπάρχουν σχόλια: