22 Απρ 2009

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΙΚΑΡΙΑ & ΦΟΥΡΝΟΥΣ

Δελτίο Τύπου του Συντονιστικού Φορέων για την Υγεία στην Ικαρία και στους Φούρνους.

Το Συντονιστικό προχώρησε στο δρόμο που είχαμε αποφασίσει και εγκρίνει από τις προηγούμενες κινητοποιήσεις και τις αποφάσεις των φορέων μας.

Πιο συγκεκριμένα:
Το Σάββατο 11 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η προγραμματισμένη σύσκεψη με την Ικαριώτικη και Φουρνιώτικη παροικία και τα σωματεία τους. Η ανταπόκριση και η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακές καθώς εκπροσωπήθηκε σχεδόν το σύνολο των συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα, αλλά και δεκάδες ακόμα συμπατριώτες. Εκφράστηκε ομόθυμα η θέληση για αγωνιστική δράση.

Έγινε εκτενής ενημέρωση από την πλευρά της αντιπροσωπείας του Συντονιστικού και ακολούθησε πλούσια και γόνιμη συζήτηση όπου ανταλλάχτηκαν απόψεις, ιδέες και προτάσεις για το πώς καλύτερα και πιο αποτελεσματικά θα οργανώσουμε τις κινητοποιήσεις μας.

Τη Δευτέρα 13 Απριλίου έγιναν συναντήσεις με εκπροσώπους Κοινοβουλευτικών ομάδων και με τον υφυπουργό Υγείας κ. Παπαγεωργίου.

1. Συναντηθήκαμε με αντιπροσωπείες των κοινοβουλευτικών ομάδων του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. (Υποβλήθηκε επίσης αναλυτικό υπόμνημα στης κοινοβουλευτικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ με της οποίες δεν κατέστη δυνατή η συνάντηση).
Στις συναντήσεις εκφράστηκε η υποστήριξη στο πλαίσιο πάλης και η διάθεση για συμπαράσταση και βοήθεια στις κινητοποιήσεις μας. Ήδη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ κατατέθηκε ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, που αφορά στο αγροτικό ιατρείο Χρυσομηλιάς.


2. Στη συνέχεια συναντηθήκαμε με τον υφυπουργό υγείας κ. Παπαγεωργίου και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου. Αναγνώρισαν ότι έχουμε απόλυτο δίκιο, ότι οι ανάγκες μας είναι μεγάλες. Όμως δεν υπήρξαν και συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Πέρα από την ανακοίνωση ότι μέχρι το καλοκαίρι θα βρίσκονται στο Νοσοκομείο δυο χειρούργοι - διαδικασία που έχει δρομολογηθεί και απλά θα επισπευσθεί-, και ότι θα προωθηθεί η αναβάθμιση του αγροτικού ιατρείου στις Ράχες σε πολυδύναμο – χιλιοακουσμένη υπόσχεση και ήδη ξεπερασμένη-, και ότι έρχεται γενικός γιατρός και ορθοπεδικός στο Κέντρο Υγείας στον Εύδηλο – επίσης δρομολογημένη διαδικασία – πέρα από αυτά καμία άλλη δέσμευση, κανένα χρονοδιάγραμμα, ούτε για πολύ κρίσιμα αιτήματα όπως είναι ο παιδίατρος ή το Κέντρο Υγείας στους Φούρνους, καμία δέσμευση ακόμα και για αυτά που απαιτούν απλώς διοικητικές πράξεις όπως τα αγροτικά ιατρεία της Χρυσομηλιάς και του Μαγγανίτη.

Έγινε επίκληση στην άσχημη οικονομική κατάσταση, ότι πολλές διαδικασίες είναι χρονοβόρες, ότι «προσπαθούμε αλλά η προσπάθεια της πολιτείας δεν έχει αποδώσει μέχρι στιγμής τα αναμενόμενα »…

3. Ξεκαθαρίσαμε ότι οι κινητοποιήσεις μας δεν σταματάνε στην επίσκεψη στο Υπουργείο και ότι ετοιμάζεται μεγάλη Πανικάρια και Πανφουρνιώτικη κινητοποίηση στην Αθήνα το επόμενο διάστημα, και ότι πολύ γρήγορα θα ξαναβρεθούμε μπροστά τους.

4. Δεν μηδενίζουμε, δεν υποτιμούμε αυτά τα ελάχιστα τα οποία ακούσαμε. Ξέρουμε καλά ότι ακόμα και αυτά είναι αποτέλεσμα της δράσης μας, δεν μείναμε όμως ικανοποιημένοι.

ΜE MIA KOYBENTA ... ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ
Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού η Πανικάρια-Πανφουρνιώτικη κινητοποίηση στην Αθήνα τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2009.

Ικαρία 22 Απρίλη 2009

..


Δεν υπάρχουν σχόλια: