14 Απρ 2009

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΒΕ

Νέο ξεκίνημα για τη δράση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ΕΒΕ - Αυτοκινητιστών στην περιοχή της Αττικής σηματοδοτούν οι κατευθύνσεις της παναττικής συνδικαλιστικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή (12/04/2009) με τη συμμετοχή δεκάδων στελεχών από πολλούς κλάδους και περιοχές.

Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού δόθηκε την Πρωτομαγιά στις εκδηλώσεις της εργατικής τάξης και του ΠΑΜΕ. «Είναι περίοδος σποράς, αλλά και περίοδος θερίσματος», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Μπ. Μαυροθαλασσίτης, εκ μέρους της Γραμματείας της Συντονιστικής Επιτροπής, συνοψίζοντας τα συμπεράσματα της σύσκεψης, την οποία χαρακτήρισε «ιδιαίτερα θετική», καθώς πέρα από τους γενικότερους προβληματισμούς τέθηκαν συγκεκριμένα ζητήματα και προτάσεις, μεταφέρθηκε εμπειρία.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του Μενιδίου, όπου ορισμένα μικρά καταστήματα ανοίγουν και Κυριακές πιεζόμενα από την πρακτική καταστημάτων στα Άνω Λιόσια, μετά τη σχετική απόφαση της αρμόδιας νομαρχίας. Στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση από τους εκπροσώπους των δύο περιοχών και ακολούθησε συζήτηση στην κατεύθυνση της παναττικής αντίδρασης απέναντι στο νέο χτύπημα στην αργία της Κυριακής.
Στο πλαίσιο αυτό κρίθηκε σημαντική η επαναδραστηριοποίηση του συντονιστικού που περιλαμβάνει περιοχές όπως το Μενίδι, το Ίλιο, τα Ανω Λιόσια, το Περιστέρι, την Πετρούπολη. Στη βάση αυτού του παραδείγματος, αλλά και από τις τοποθετήσεις των συνδικαλιστικών στελεχών για την κατάσταση στην Αττική, τις διαθέσεις των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, τις ανάγκες που προκύπτουν από την όξυνση των προβλημάτων, τέθηκε με έμφαση το ζήτημα της ενίσχυσης του συντονισμού της δράσης των αγωνιστικών δυνάμεων στο Λεκανοπέδιο.

όλο το άρθρο εδώ

..

Δεν υπάρχουν σχόλια: