30 Απρ 2009

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΖΗΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΘΕΡΑΠΟΝΤΑ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού κατέθεσε ο βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ, Στ. Σκοπελίτης, για την αποκατάσταση της ζημιάς της κεφαλής του αγγέλου στο βόρειο αέτωμα του ιστορικού ναού του Αγίου Θεράποντα στη Μυτιλήνη.

"Πέρασαν 7 μήνες από την πτώση του λίθινου μέρους της κεφαλής του αγγέλου στο βόρειο αέτωμα του Αγίου Θεράποντα στη Μυτιλήνη και ακόμα να αρχίσουν οι εργασίες αποκατάστασης της ζημιάς. Αιτία γι΄ αυτό είναι ότι το Υπουργείο Πολιτισμού δεν δίνει την έγκριση για να ληφθούν τα πρώτα μέτρα ασφαλείας και μάλιστα παρ΄ ότι έχει εξασφαλισθεί το ποσό των 57.000 ευρώ για την τοποθέτηση ικριωμάτων. Επιπλέον, πέρα από τη συγκεκριμένη ζημιά χρειάζεται η εκπόνηση εμπεριστατωμένης μελέτης για τη συντήρηση του ναού ώστε να μην υπάρξουν νέες ζημιές και να μην συμβούν ατυχήματα.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
α. Πότε θα δοθεί η έγκριση του υπουργείου για να αρχίσουν οι εργασίες αποκατάστασης της ζημιάς που σημειώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη του 2008.
β. Πότε θα γίνει μια ολοκληρωμένη μελέτη για τη διάσωση του ναού που αποτελεί ιστορικό μνημείο της Μυτιλήνης και της χώρας μας".

....

Δεν υπάρχουν σχόλια: