30 Απρ 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Εργάτες, εργάτριες,
Νέοι και νέες,
Άνεργοι, συνταξιούχοι, μετανάστες,

Φέτος συμπληρώνονται 123 χρόνια από το 1886, που η παγκόσμια εργατική τάξη, με πρωτοπόρους τους εργαζόμενους του Σικάγου διεκδίκησαν 8 ώρες εργασία, 8 ώρες ανάπαυση, 8 ώρες μόρφωση.
Σήμερα με την τεράστια ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων, δόθηκε η δυνατότητα να παράγεται από τους εργαζόμενους τεράστιος πλούτος, που μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Η εργατική τάξη της χώρας και γενικά η παγκόσμια εργατική τάξη, δέχεται τα συντονισμένα πυρά της πλουτοκρατίας με πολιορκητικό κριό, την πολιτική της Ε.Ε. (Μάαστριχτ, ΟΝΕ, Ευρώ) και των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που εναλλάσσονται στην εξουσία, αλλά και τα άλλα κόμματα που στηρίζουν την Ε.Ε. και ψήφισαν το Μάαστριχτ ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ.

Σήμερα και στο Νομό μας η ανεργία κρέμεται πάνω από το κεφάλι κάθε εργαζόμενου. Η μετατροπή των συμβάσεων εργασίας από αορίστου χρόνου σε τετράωρα και τρίωρα χρησιμοποιούνται κατά κόρο και στον τόπο μας. Οι εικονικές απολύσεις, πετσόκομμα των μισθών. Η χρήση των διαφόρων δουλεμπορικών προγραμμάτων τύπου STAGE, η εξαγορά συνείδησης από τα δουλεμπορικά γραφεία των πολιτικάντηδων, για μια δουλειά για το χαρτζιλίκι, βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.
Σήμερα καλύτερα από κάθε άλλη φορά οι εργαζόμενοι μπορούν να διακρίνουν ότι η Ε.Ε., το Μάαστριχτ, η ΟΝΕ και το ΕΥΡΩ, όχι μόνο δεν μας προφύλαξαν, αλλά αντίθετα μαζί μ’ αυτούς, που υποστηρίζουν τις πολιτικές αυτές στη χώρα μας, γίνονται ταφόπλακα για τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.


Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, μετανάστες, νέοι και νέες,
Άλλος δρόμος να αντιμετωπίσουμε αυτή την επίθεση που δεχόμαστε δεν υπάρχει, εκτός από τον ενωμένο, οργανωμένο, ταξικό αγώνα. Όσο σκύβουμε το κεφάλι τόσο τα δεινά για μας και για τα παιδιά μας θα είναι περισσότερα και πιο βαριά.

Η διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου σας καλεί να πάρετε μέρος στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ, στην Πλατεία Σαπφούς την 1η Μάη και ώρα 10.30 το πρωί.

Όπου με τον όγκο και με τον παλμό της συγκέντρωσης να δώσουμε ένα μήνυμα που να έχει συνέπεια και συνέχεια των προηγούμενων αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Να δώσουμε ένα μήνυμα ταξικό απομόνωσης των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που έχουν σημαία την ταξική συνεργασία και την πολιτική της Ε.Ε., που συμμερίζονται την πολιτική του κεφαλαίου. Είναι, δηλαδή, με τον αντίπαλο.

ΖΗΤΩ η 1η ΜΑΗ, ημέρα ταξικής αλληλεγγύης της Παγκόσμιας Εργατικής Τάξης. Η εργατική τάξη θα νικήσει. Ο πλούτος που παράγει θα γίνει λαϊκή περιουσία. Θα καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.




..

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς όπως τελειώνει η Ανακοίνωση.

Να καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο !

Καλημέρα και Καλή Κόκκινη Πρωτομαγιά !

JohnyQ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Aristera sti Mitilini είπε...

Ευχαριστούμε σ/φοι!

Η Πρωτομαγιά ήταν κατακόκκινη!!!

JohnyQ: Σε ευχαριστούμε για την υπόδειξη.. ο δαίμων της πληκτρολόγησης!!!