16 Απρ 2009

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Π.Α.ΜΕ.;

Εργάζομαι σε εργολαβία καθαρισμού εδώ και 6 χρόνια. Από την αρχή οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες. Όταν η εταιρεία, πριν 1,5 χρόνο απορροφήθηκε από πολυεθνική, αντί να καλυτερέψουν τα πράγματα, έγιναν πολύ χειρότερα. Έπρεπε κάτι να γίνει. Δεν πήγαινε άλλο.

Ξεκινήσαμε με κάποιες συναδέλφισσες να ψάχνουμε τρόπους να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Οι προσπάθειες, με τις διάφορες επαφές που κάναμε, έπεφταν στο κενό. Γνωρίσαμε κάποια άτομα που μας σύστησαν στη γραμματεία του Π.Α.ΜΕ. Τότε δε γνωρίζαμε τι θα πει ΠΑΜΕ. Μας συμβούλεψαν και μας προέτρεψαν να στήσουμε σωματείο. Αποφασίσαμε να ακούσουμε τις συμβουλές τους. Μας ενέπνευσαν εμπιστοσύνη. Ήταν οι μόνοι που μας μίλησαν ανοιχτά. Δεν μας κορόιδεψαν. Δεν μας είπαν ότι θα είναι εύκολο. Αντίθετα, έθεσαν το θέμα στην πραγματική του διάσταση.

Ξεκινήσαμε μαζί τους να παλέψουμε το φόβο μας. Το σωματείο έγινε, έπρεπε να γίνει. Στην πρώτη πανελλαδική απεργία, που συμμετείχαμε είδαμε τι είναι το ΠΑΜΕ. Μέσα στα χαράματα η ομάδα περιφρούρησης, άνθρωποι απ' όλους τους κλάδους, ήταν παραταγμένοι δίπλα μας για να μας στηρίξουν να ξεπεράσουμε το φόβο μας. Να μας δείξουν ότι δεν είμαστε μόνοι. Έγινε το πρώτο βήμα. Σηκώσαμε το κεφάλι.


Ιωάννα ΚΑΛΟΥΣΗ,
Μέλος της προσωρινής διοίκησης του Σωματείου εργολαβικών καθαριστριών - φυλάκων Κεντρικής Μακεδονίας

Νομίζουμε ότι αυτή η επιστολή τα λέει όλα. Παραπάνω λόγια δεν χρειάζονται, είναι περιττά...

.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιστολή ....
Αυτή δεν είναι επιστολή ...
Είναι γροθιά στο στομάχι !
Από εκείνες τις γροθιές που σε ατσαλώνουν, δακρύζεις από χαρά και υπερηφάνεια, που έβαλες και συ ένα λιθαράκι για να δημιουργηθεί αυτή η μεγάλη κατάχτηση της εργατικής τάξης της Χώρας, το ΠΑΜΕ !

ΝΑΙ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ, ΤΟ ΠΑΜΕ !

Aristera sti Mitilini είπε...

ΑΚΡΙΒΩς ΕΤΣΙ Σ/ΦΕ!!!