13 Οκτ 2008

ΤΖΟΓΟΣ & ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ


Μέσα σε μια τριετία, το διάστημα 1999 - 2002, έγιναν φτερό στον άνεμο του χρηματιστηριακού τζόγου τα 2/3 των αποθεματικών των Ταμείων!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κοινωνικού Προϋπολογισμού, που είχε δημοσιοποιηθεί τον Οκτώβρη του 2003, η αξία των μετοχών που είχαν στην κατοχή τους τα ασφαλιστικά ταμεία κατρακύλησε από τα 5.281.878.210 ευρώ σε 1.761.338.010 ευρώ. Μέσα σε μία τριετία, δηλαδή, οι τραπεζίτες και οι χρηματιστές λεηλάτησαν 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ!

Η ίδια τακτική ακολουθείτε μέχρι σήμερα. Όπως αναφέρει το "Βήμα": «αν τα ασφαλιστικά ταμεία αποφάσιζαν σήμερα να πωλήσουν τα δομημένα ομόλογα που αγόρασαν, θα εισέπρατταν 240 εκατ. ευρώ λιγότερα από αυτά που δαπάνησαν για να τα αποκτήσουν. Η αποκάλυψη του «Βήματος» αναδεικνύει τις απώλειες των 240 εκατ. ευρώ για τέσσερα δομημένα ομόλογα, υπάρχουν όμως εκτιμήσεις από συνδικαλιστές και στελέχη που δραστηριοποιούνται στον χώρο της κοινωνικής ασφάλισης για απώλειες της τάξεως των 700 εκατ. ευρώ για το σύνολο των δομημένων ομολόγων».
Άλλη μια διαχρονική λεηλασία των πλουτοκρατών στον ιδρώτα της εργατικής τάξης.

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
.

2 σχόλια:

Radio Collectiva Team είπε...

Το κακό είναι ότι όταν έλεγε και τα ξανέλεγε το ΚΚΕ, οι συμβιβσμένες συνδικαλσιτικές ηγεσίες υπέγραφαν με χέρια και με πόδια για να γίνουν τα χρήματα των ταμείων ομόλογα με πρώτους και καλύτερους τουσ Συνασπιμένους....

Radio Collectiva Team είπε...

Α ρε μεγάλε Μπρεχτ ήσουν πολύ μπροστά απ' την εποχή σου, τόσο μπροστά που άφησες εκατομύρια συντρόφους να παίρνουν τη σκυτάλη απ' τα χέρια σου και να πάνε την ιστορία ένα βήμα πραπέρα....