22 Οκτ 2008

"ΘΕΡΜΟΣ" ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ


"Θερμός" αναμένεται ο φετινός χειμώνας από πλευράς κινητοποιήσεων για τους αγροτοκτηνοτρόφους της περιοχής μας, καθώς τα οξυμμένα προβλήματα που συσσωρεύονται στον πρωτογενή τομέα μπορούν κάλλιστα να παρομοιαστούν με "καζάνι που βράζει".

Ήδη την Πέμπτη, η Παναγροτική Αγωνιστική ΣΥσπείρωση (ΠΑΣΥ) κατά τη διάρκεια πανελλαδικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας και στην οποία συμμετείχε το μέλος της ΠΑΣΥ και Πρόεδρος της ΣΕΑ Αγροτών Λέσβου, Βουλευτής Σταύρος Σκοπελίτης, αποφάσισε ομόφωνα να τη διεξαγωγή πανελλαδικών αγροτικών κινητοποιήσεων στο τελευταίο δεκαήμερο του ερχόμενου Γενάρη.
Ο κ. Σκοπελίτης εκτίμησε ότι οι κινητοποιήσεις των αγροτών κτηνοτρόφων της Λέσβου όπως και των παραγωγών από άλλες περιοχές της Ελλάδας, θα ξεκινήσουν από το επόμενο διάστημα και θα κορυφωθούν εντός του 2009.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:
"Η κατάσταση στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα είναι εκρηκτική, οι τιμές των αγροτικών προϊόντων είναι εξευτελιστικές, ενώ τα προβλήματα ως προς την καταβολή των επιδοτήσεων είναι γνωστά και δεν χρειάζεται να τα επαναλάβω.
Πρόσφατο, άλλωστε, παράδειγμα αποτελεί η περικοπή 1.285 δικαιούχων της εξισωτικής αποζημίωσης από το πρόγραμμα.
Ο στόχος μας είναι να πραγματοποιηθεί έως το τέλος Δεκεμβρίου παλλεσβιακό αγροτοκτηνοτροφικό συλλαλητήριο. Τα προβλήματα δεν μπορούν να περιμένουν και υπ' αυτήν την έννοια καλώ τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της ακριτικής περιοχής μας να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση".

μέρος από το άρθρο της εφημερίδας: Αιολικά Νέα
..

Δεν υπάρχουν σχόλια: