18 Οκτ 2008

ΕΞΑΝΤΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ....


Point Of View


Η εικόνα των αλητών της κρατικής καταστολής που λιντσάρισαν το Νοέμβρη του 2006 τον Κύπριο φοιτητή συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα. Ήταν τότε που η κυβέρνηση της «σεμνότητας» και της «ταπεινότητας» επιχείρησε να ρίξει τα βάρη στη ...ζαρντινιέρα.
Εκείνες οι ένστολες ...ζαρντινιέρες υποτίθεται ότι θα υφίσταντο τις συνέπειες της κτηνωδίας τους. Κτηνωδία που μόνο ένα μέρος της αποτυπώθηκε λίγο αργότερα στις φωτογραφίες του κακοποιημένου φοιτητή.

Χτες, ήρθε η ώρα της «κρίσης» από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ.
Το αποτέλεσμα: Από τους 7 αστυνομικούς που θεάθηκαν στο βίντεο να παρίστανται στην κακοποίηση του φοιτητή οι 4 αθωώθηκαν και παραδόθηκαν «λευκοί και αμόλυντοι» για να συνεχίσουν το έργο τους. Οσο για τους τρεις που κρίθηκαν ένοχοι, στον πρώτο επεβλήθη αργία τεσσάρων μηνών, στον δεύτερο έξι μηνών (ο αρχιφύλακας που εμφανιζόταν στο γνωστό βίντεο να κλοτσά στο πρόσωπο τον Κύπριο φοιτητή) και στον τρίτο χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ...

Δηλαδή, οι εν λόγω «κύριοι» όχι μόνο δεν αποτάχτηκαν από το Σώμα, αλλά το αργότερο μετά από 6 μήνες θα μπορούν να κυκλοφορούν στους δρόμους. Επιφορτισμένοι, προφανώς, με το καθήκον να προστατεύουν τον πολίτη και δείχνοντας τον ιδιαίτερο ζήλο τους σε εκείνους ειδικά τους πολίτες που διαδηλώνουν, όπως στην περίπτωση του φοιτητή...

Η εξέλιξη της υπόθεσης ίσως δεν εκπλήσσει - τουλάχιστον τους «ψυλλιασμένους» όσον αφορά το ρόλο των κρατικών μηχανισμών καταστολής - σίγουρα, όμως, συνιστά πρόκληση. Είναι μια πρόκληση που καταστρατηγεί το κοινό περί δίκαιου αίσθημα. Είναι ωσάν τα ανθρωποειδή και οι ανώτεροί τους, που διέπραξαν εκείνη τη θηριωδία, να βγάζουν από πάνω και τη γλώσσα στο θύμα τους και σε ολόκληρη την κοινωνία. Και φυσικά πρόκειται για μια απόφαση για την οποία φέρουν ακέραια την πολιτική ευθύνη οι πολιτικοί προϊστάμενοι των τραμπούκων της ΕΛ.ΑΣ.

Φώτο από: arkoudos.com & kaltsovrako.com ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: