20 Οκτ 2008

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ;


Μέρες τώρα όλοι μας μαζί και τα κανάλια καταπιανόμαστε με τα σκάνδαλα που «συγκλονίζουν» τη χώρα. Βατοπαίδια σε όλη τη χώρα, Μίζες παντού...

Μαζί σας και μπράβο αλλά…. κατά την ταπεινή μου άποψη,

Σκάνδαλο είναι, να πληρώνεις διόδια για έναν δρόμο που θα…γίνει, μετά από… κάμποσα χρόνια (ούτε στη monopoly δεν γίνεται αυτό!!!)

Σκάνδαλο είναι, να διδάσκεσαι ξένη γλώσσα σε δημόσιο σχολείο και να πληρώνεις τα βιβλία. Όπως σκάνδαλο είναι, να τελειώνεις το λύκειο και να μην έχεις στα χέρια σου ένα πτυχίο ξένης γλώσσας (έστω το πρώτο - LOWER) και “πιστοποίηση” γνώσης Η/Υ. Πως λοιπόν τα απαιτούν στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, αφού τα δημόσια σχολεία δεν τα παρέχουν;



Σκάνδαλο είναι, όταν επιτέλους πληρώσεις και μάθεις και Αγγλικά και Γαλλικά και...Computer να σου λένε: φίλε μου εσύ υστερείς, είσαι άλλο χρώμα.. σήμερα "κυκλοφορούν" τα μπλε (ή τα πράσινα)...

Σκάνδαλο είναι, να δουλεύεις για 4 - 6 ώρες, να σε φωνάζουν για δουλειά όποτε αυτοί θέλουν, να σε πληρώνουν όποτε αυτοί θέλουν και να σου λένε κιόλας ότι μειώνουν και την ανεργία με αυτό τον τρόπο.

Σκάνδαλο είναι, να παραδέχονται την υπογεννητικότητα αλλά και την κρίση στο θεσμό της οικογένειας αλλά να μην έχουν πάρει έστω και ένα ουσιαστικό μέτρο για να «επιδοτήσουν» την μητέρα, το παιδί, την οικογένεια.

Σκάνδαλο είναι, να μένουν εκτός δημοσίων
παιδικών σταθμών χιλιάδες παιδιά (γίνεται λόγος ότι το ποσοστό φτάνει στο 40%) - χωρίς να θίγουμε το θέμα συνθήκες, εγκαταστάσεις, διατροφή αυτών των σταθμών κλπ.

Σκάνδαλο είναι, να μένουν νησιά χωρίς σύνδεση με την υπόλοιπη Ελλάδα για μέρες, βδομάδες…εξαιτίας του εκβιασμού των εφοπλιστών. Και δεν μιλάμε μόνο για τη Λήμνο και τη Μυτιλήνη αλλά για το Αι Στράτη, και όλα αυτά τα νησιά που επιμένουν να τα υποβιβάζουν λέγοντάς τα "άγονη γραμμή".

Σκάνδαλο είναι, ο παραγωγός να πουλάει το λάδι 2.5 Ευρώ / λίτρο και ο καταναλωτής να το αγοράζει 6 με 7 Ευρώ / λίτρο. (Στη θέση του λαδιού μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε αγροκτηνοτροφικό προϊόν).


Σκάνδαλο είναι, να αυξάνουν τα τιμολόγια μιας ΔΕΚΟ, εισηγμένης στο Χρηματιστήριο, αλλά “αιμοδοτούμενης” από εμάς…και να ΄χεις και κάποιους από πάνω, να λένε ότι τα τιμολόγια τον ΔΕΚΟ είναι φθηνά και πρέπει να αυξηθούν!

Σκάνδαλο είναι, να δουλεύεις τόσα χρόνια και όταν καταφέρεις να μαζέψεις τα ένσημα, στα 65 φεύγα σου, να παίρνεις σύνταξη 900 Ευρώ. Αυτό είναι το ευχαριστώ...

Σκάνδαλο είναι, να ανακοινώνουν δυσθεώρητα κέρδη τράπεζες, βιομηχανίες, εμπορικές επιχειρήσεις και εμείς να υπογράφουμε Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με ένα (1) Ευρώ αύξηση…

Σκάνδαλο είναι, να έχει πέσει παγκοσμίως η τιμή του πετρελαίου και στη χώρα μας να είναι αυξημένη σε σχέση με πέρσι. Και όταν ασχοληθούν με το θέμα (είναι πιασάρικο άλλωστε) αρχίζουν τις συζητήσεις…φταίνε τα διυλιστήρια, φταίνε οι πρατηριούχοι, φταίνε….

Σκάνδαλο είναι, να επενδύουν σε όμολογα τις ασφαλιστικές εισφορές μου...με ρωτήσανε εάν θέλω;

και βεβαίως,

Σκάνδαλο είναι, να ξεπουλιέται σε μοναστήρια και κεφάλαιο κάθε σπιθαμή δημόσιας γης...


Αυτά και δεκάδες άλλα είναι τα σκάνδαλα για τα οποία κάποιοι πρέπει να πληρώσουν,
Αυτά και δεκάδες άλλα είναι τα σκάνδαλα για τα οποία πρέπει να τους γυρίσουμε την πλάτη

Κλείνω με τον ορισμό της λέξης που δανείζομαι από το

greek-language

σκάνδαλο το [skánδalo] : αναστάτωση ή ανωμαλία που προκαλείται από λόγια, πράξεις, συμπεριφορά ή γεγονότα που έρχονται σε σύγκρουση με τους νόμους της ηθικής, της ευπρέπειας, της αιδούς κτλ.:
Δημιουργήθηκε σοβαρό ~. Είμαι / γίνομαι αιτία σκανδάλου. Tο ~ πήρε μεγάλες διαστάσεις.
ΦΡ η πέτρα* του σκανδάλου. πράξη, λόγος, συμπεριφορά ή γεγονός που προκαλεί αποδοκιμασία, αγανάκτηση, αποστροφή, επειδή έρχεται σε σύγκρουση με τους νόμους της ηθικής, της ευπρέπειας, της αιδούς κτλ.: Aυτό το φιλμ είναι πραγματικό ~! Είναι ~ να κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος! υπόθεση, συμβάν, γεγονός που έρχεται σε σύγκρουση με την τρέχουσα ηθική και προκαλεί την αποδοκιμασία αλλά και το έντονο ενδιαφέρον και την περιέργεια της κοινής γνώμης, καθώς έχουν εμπλακεί σ΄ αυτό πρόσωπα που θεωρούνταν ευυπόληπτα: Πολιτικό / κοινωνικό / οικονομικό / δικαστικό ~.
[λόγ. < ελνστ. σκάνδαλον, αρχική σημ.: `παγίδα για τον εχθρό΄ (δες και σκανδαλίζω)]


Υ.Γ. Φίλοι μου Γ.Π. & Ε.Τ., η χθεσινή μας κουβέντα μου έδωσε το έναυσμα…
Aristeri_Poria

Δεν υπάρχουν σχόλια: