10 Οκτ 2008

ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: ΤΙ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ;

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΕ ΛΥΣΗ!!! ΘΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!

Μεθοδεύσεις απελευθέρωσης του ωραρίου... και στο βάθος κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.....

Εντατικοποίηση της εργασίας μέχρι εξόντωσης των αυτοαπασχολούμενων εμπόρων και εμποροϋπαλλήλων, στην υπηρεσία των συμφερόντων των πολυεθνικών και των πολυκαταστημάτων, προωθεί η γνωστή για το ρόλο της, ως εντολέα του μεγάλου κεφαλαίου, διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΕΣΑ), που επιχειρεί να γενικεύσει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στις 57 ώρες τη βδομάδα και έχοντας ανοιχτό το θέμα της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας.

Η διοίκηση του ΕΣΑ ανακοίνωσε χτες ότι προτείνει αλλαγή του ωραρίου που εφαρμόζει η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων ως εξής:
Δευτέρα - Τετάρτη - Σάββατο 10.00 το πρωί μέχρι 6.00 το απόγευμα.
Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή 10.00 το πρωί μέχρι 9.00 το βράδυ.

Πρακτικά, επικαλούμενη αόριστα την «παρακολούθηση των εξελίξεων στο χώρο του εμπορίου, των νέων δομών και των συνηθειών των καταναλωτών», η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου, στη λογική πάντα της απελευθέρωσης του ωραρίου που είναι γνωστό ότι μεθοδεύει από κοντά με τους μεγαλοεργοδότες και τα πολυκαταστήματα, διευρύνει το ωράριο από τις 46,5 ώρες τη βδομάδα που εφαρμόζουν στην πλειοψηφία τους τα εμπορικά καταστήματα, κατά 10,5 ώρες προτείνοντας στους αυτοαπασχολούμενους τη φυσική τους εξόντωση μέσα ακόμα και από συνεχόμενο εντεκάωρο δουλειάς διευκολύνοντας τα σχέδια των πολυεθνικών.

Προκειμένου, μάλιστα, να υποστηρίξει τις μεθοδεύσεις της, επικαλείται ανέξοδα τα «κυκλοφοριακά προβλήματα, την επιβάρυνση του περιβάλλοντος, και την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών» η οποία, όπως αυθαίρετα αναφέρει, είναι και... «καταγεγραμμένη απαίτηση».

Και, βέβαια, αυτόματα ο καθένας κάνει το συνειρμό με το ενδιαφέρον που έχει δείξει η διοίκηση του ΕΣΑ για το θέμα της κυριακάτικης αργίας, όταν είτε εμφανίζεται να ζητάει άνοιγμα των καταστημάτων κατ' αρχάς μερικές Κυριακές το χρόνο κι άλλοτε να ρίχνει νερό στο μύλο των αξιώσεων των ιδιοκτητών των πολυκαταστημάτων, για κατάργησή της.

Μιλώντας στο «Ρ» η Μ. Τσαγκατάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων της Αθήνας, τόνισε:
"Η διοίκηση του ΕΣΑ όλα αυτά τα χρόνια λειτουργεί ως εντολέας των πολυεθνικών ενάντια στα συμφέροντα των μελών των αυτοαπασχολούμενων εμπόρων. Αφήνοντας στο απυρόβλητο τις πραγματικές αιτίες για τα άδεια ταμεία των μαγαζιών τους, προτείνουν στα μέλη τους να ακολουθήσουν το ωράριο των πολυεθνικών που θα τους οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε εξόντωση.
Εμείς, ως Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας μαζί με άλλα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία, καλούμε στην πανελλαδική σύσκεψη στις 26 του μήνα με αιχμή την οργάνωση της αντίστασης για την επιχειρούμενη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Οι αυτοαπασχολούμενοι έχουν κάθε λόγο να στρατευτούν με τις ταξικές δυνάμεις ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης και πολυεθνικών που προωθούνται με συμμάχους και συνδικαλιστικές ηγεσίες όπως αυτή στον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας".

"Ρ" - 10/10/2008
..

Δεν υπάρχουν σχόλια: