1 Οκτ 2008

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

«Όχι στην τρομοκρατία για τη χωματερή Λευκίμμης»

Τον συνεχιζόμενο κυβερνητικό αυταρχισμό και την τρομοκράτηση των κατοίκων της Λευκίμμης καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, με αφορμή τις συλλήψεις δύο ακόμη ατόμων και τα νέα επεισόδια που δημιουργήθηκαν την περασμένη Κυριακή στο χώρο κατασκευής ΧΥΤΑ, όπου παραμένουν εδώ και μήνες δυνάμεις των ΜΑΤ, για να περιφρουρήσουν τις εργολαβικές εργασίες.

Η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ υπογραμμίζει τις σοβαρές ευθύνες της Περιφέρειας καθώς και των αιρετών της ΤΑ που στηρίζονται από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ και υπογραμμίζει την ανάγκη να δοθεί απάντηση μέσα από ένα μαζικό, ισχυρό λαϊκό κίνημα.
Καλεί τον κερκυραϊκό λαό να περιφρουρήσει τον αγώνα του από το προβοκάρισμα που κάνει άμεσα ή έμμεσα η κυβέρνηση της ΝΔ. Να καταδικάσουν την κυβερνητική πολιτική και να απεγκλωβιστούν από τη ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ να απαιτήσουν:

1. Την απόσυρση των μηνύσεων και την απελευθέρωση των συλληφθέντων.
2. Την άμεση αποχώρηση των δυνάμεων των ΜΑΤ από τη Λευκίμμη και την Κέρκυρα.
3. Το σταμάτημα των εργασιών του ΧΥΤΑ στα Μεσοράχια και τη δρομολόγηση κλεισίματος της χωματερής στο ΤΕΜΠΛΟΝΙ.
4. Τον επανακαθορισμό του σχεδίου ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων (διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση, ΧΥΤΑ) με χωροθέτηση νέων χώρων υγειονομικής ταφής, που θα καλύπτουν τις ανάγκες ολόκληρου του νομού με όρους διαφάνειας και συμμετοχής όλων των εμπλεκομένων φορέων.
5. Μελέτη χωροθέτησης οχλουσών χρήσεων, αλλά και ο συνολικός χωροταξικός σχεδιασμός, ώστε να υπάρξει ένας ορθός σχεδιασμός χρήσης γης
.

Δείτε παλαιότερες αναρτήσεις:

Η ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ

ΛΕΥΚΙΜΜΗ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΙΜΜΗ

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: