29 Νοε 2008

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΞΕΧΑΣΑΝ (ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ)


Ναυάγιο ήταν και πάει... Κανείς πια δεν ασχολείται, κανείς δεν ενδιαφέρεται να πιέσει... Άστο βρε αδερφέ στην ησυχία του το καραβάκι...
Ας ανακυκλώσουμε τις μπαταρίες για να προστατεύσουμε το περιβάλλον....
Ευτυχώς υπάρχει η Επιτροπή Θηραίων Πολιτών και μας θυμίζει ότι το 2006 κάποιο "Sea Diamond" ναυάγησε στην Σαντορίνη αλλά μέχρι τώρα στεριά δεν έχει δει!!!

Η κυβέρνηση της ΝΔ να αφήσει τα προσχήματα και να αναλάβει όχι μόνο την απάντληση των καυσίμων αλλά και την ανέλκυση του ναυαγίου του «SEA DIAMOND» επισήμανε η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στη διάρκεια συνάντησης που είχε χτες το μεσημέρι με εκπροσώπους της Επιτροπής Θηραίων Πολιτών και φορέων της Σαντορίνης, στα γραφεία της ΚΕ του Κόμματος.
Την αντιπροσωπεία της Επιτροπής αποτελούσαν οι: Μαργαρίτα Ρουσσάκη, Μαρία Αργυρού, Βαγγέλης Σιγάλας, Λουκάς Λυγνός, Κώστας Τσιγαρίδας. Μαζί τους ήταν ο έπαρχος Θήρας Χρύσανθος Ρούσσος, ο Γιάννης Γρατσίας πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και ο Νίκος Παγώνης, αντιπρόεδρος της κοινότητας Οίας - Θηρασιάς.

Το κρουαζιερόπλοιο «SEA DIAMOND» της εταιρίας «ΛΟΥΗΣ» ναυάγησε στη θάλασσα της Σαντορίνης τον Απρίλη του 2006 με απολογισμό δύο αγνοούμενους και σταδιακή οικολογική καταστροφή που βρίσκεται σε εξέλιξη από πετρελαιοειδή, λιπαντικά και χημικές ουσίες.

Αμέσως μετά τη συνάντηση η Αλ. Παπαρήγα δήλωσε:
«Δεν ισχύει καμία δικαιολογία, η κυβέρνηση να μην έχει αναλάβει την ευθύνη όχι μόνο της απάντλησης των καυσίμων, αλλά και της ανέλκυσης του "SEA DIAMOND" από τα νερά της Σαντορίνης. Ο χρόνος που περνάει μπορεί να οδηγήσει σε πολύ χειρότερες καταστάσεις. Και από εκεί και πέρα η κυβέρνηση ας κάνει ό,τι νομίζει. Να ζητήσει αυτή από την πλοιοκτήτρια εταιρία αποζημίωση.
Το οξύ περιβαλλοντικό πρόβλημα που υπάρχει σε όλη την περιοχή του Αιγαίου, δεν αφορά μόνο τη Σαντορίνη. Είναι διεθνής θάλασσα το Αιγαίο και όχι μόνο αυτό, την ευθύνη την έχει αποκλειστικά η κυβέρνηση. Και να αφήσει κατά μέρος το πρόσχημα ότι δε διαθέτει χρήματα για να μη φορολογήσει το λαό. Δεν της ζήτησε κανείς να φορολογήσει το λαό. Να φορολογήσει αυτούς που πρέπει και ανάμεσα σε αυτούς και τους εφοπλιστές. Να πληρώσουν οι εφοπλιστές οι ίδιοι. Αλλά το τιμόνι το έχει η κυβέρνηση
».

..

Δεν υπάρχουν σχόλια: