20 Νοε 2008

Ο ΜΑΡΞ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΧΑΙΝΕΙ


Το περιεχόμενο της άθλιο ονομάζεται «μέτρα σωτηρίας» της κυρίαρχης αστικής τάξης και περιλαμβάνει ανθρωποθυσίες, ανθρωποφαγίες και ηθική σαν κι αυτή που θα σας συγκλονίσει στο παρόν τεύχος όταν θα διαβάσετε την εμπειρία του αποστρατευθέντος αεροπόρου Αντώνη Φορλίδα ο οποίος υπηρέτησε στην πολυεθνική δύναμη του Αφγανιστάν με ασπίδα 55 παιδιά!... Το δικό του ουρλιαχτό δεν θα σκίσει τους αιθέρες της μιντιοκρατίας όπως συμβαίνει με τις ατέρμονες ψυχαναλύσεις για το στρες των χρηματιστών, επενδυτών και μεγαλομετόχων απανταχού της γης.

Η πραγματική οικονομία όταν πλήττεται χτυπά κατάκαρδα ως φτώχεια τους πραγματικούς ανθρώπους και τότε η σκανδάλη τραβιέται αλλά ποτέ στον κρόταφο αυτού που δεν έχει τίποτ' αλλο να χάσει απ' τα δεσμά της φτώχειας του.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές πολλοί θα φωνάζουν ότι ο κόσμος άλλαξε επειδή κάποιος, άσπρος ή μαύρος αδιάφορο, κέρδισε πριν κυκλοφορήσουμε εμείς τις αμερικάνικες εκλογές.

Ωσαύτως στη χώρα της Φιλοκαλίας ήτοι την Ελλάδα, οι εξεταστικές και άλλες επιτροπές θα' χουν πάρει το δρόμο τους ως συνήθως συμβαίνει για να καταλήξουν σε αδιέξοδο με το αζημίωτο.

Θα διαβάσετε πως οι Γάλλοι πολίτες φακελώνονται και πώς τα πολυσυζητημένα Ζωνιανά παραμένουν Ζωντανά ένα χρόνο μετά, παρά το ναυάγιο της οικονομίας και την εμμονή των ψαριών να ζητάνε τη Βισθονίδα για την πάρτη τους.

Πλούσια προσπάθεια για φτωχούς αναγνώστες στη χώρα «του αρπάζειν και του ρημάζειν» όπου «πρέπει να φέρεσαι ως λέτσος που ντύνεται στο Παρίσι».

Πιστοί στο δόγμα ότι η εποχή μας δεν προσφέρεται με τόσα μηνύματα ως άλλοθι για το δεν είδα, δεν άκουσα, δεν ξέρω» σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση με τον ίδιο σαρκασμό για την πραγματικότητα που επιφύλαξε ο Ούγκο Τσάβες στο Μπους αποκαλώντας τον σύντροφο.

Ο...νεαρός του εξωφύλλου μόλις το άκουσε τυπώθηκε ως τον βλέπετε!

Για όσους μεγάλωσαν και επιβιώνουν προσπαθώντας να μη μάθουν το γραμμένο «Κεφάλαιο» μια συμβουλή: ο Μαρξ δεν είναι μπισκότο και δεν παχαίνει!!

της Λιάνας Κανέλλη, nemecis
..

Δεν υπάρχουν σχόλια: