1 Νοε 2008

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΔΗΜΑΡΧΩΝ...ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ;

Οι διαμαρτυρίες Δημάρχων στο νησί μας καθημερινά παίρνουν και δίνουν.

Οι δήμαρχοι Πλωμαρίου, Καλλονής, Μηθύμνης, Πέτρας χάνουν υποκαταστήματα του ΟΤΕ...Κλείνουν λένε (Κατεβάζει ρολά ο ΟΤΕ, Κλείνουν τα γραφεία του ΟΤΕ).
Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης διαμαρτύρεται, γιατί λέει, τα καράβια που έρχονται στο νησί, θα κάνουν ένα γύρο πρώτα το Αιγαίο κα μετά θα φθάνουν στον προορισμό τους (Μέσω Σύρου και Μυκόνου τα δρομολόγια).

Δεν μας λέει όμως κανένας κύριος από αυτούς, που χύνουν τάχαμ κροκοδείλια δάκρυα, ενάντια σε ποιόν διαμαρτύρονται;
Ενάντια γενικά στον ΟΤΕ;
Είναι πλέον κατά πλειοψηφία ιδιωτικός και "πασχίζει", μέσω της μείωσης του προσωπικού και την ελαχιστοποίηση των εξόδων, σε επιπλέον κέρδη.
Ενάντια στην Hellenic Seaways;
Είναι ιδιωτική και "πασχίζει" μέσω της μείωσης των δρομολογίων, μέσω της μείωσης του προσωπικού, μέσω της αλλαγής των εργασιακών σχέσεων, μέσω της επιπλέον επιδότησης από το κράτος στην αύξηση των κερδών της.

Αυτά προβλέπει η ελεύθερη οικονομία, της οποίας είστε υπερασπιστές. Αυτά ορίζουν οι Οδηγίες και οι Κανονισμοί της Ε.Ε. (απελευθέρωση ταχυδρομικών υπηρεσιών, σιδηροδρομικών, αεροπορικών, θαλάσσιων και οδικών μεταφορών - μέσω ξεπουλήματος στους ιδιώτες ή σύμπραξης Ιδιωτικού Δημόσιου τομέα (ΣΔΙΤ) που υπερψήφισαν τα κόμματα των οποίων αντιπρόσωποι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είστε.

Προς τι λοιπόν ο κλαυθμός και ο οδυρμός;

Ή θα καταγγείλετε ανοιχτά στον κόσμο τους υπευθύνους για αυτά τα χάλια των νησιών μας, δηλαδή ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΟΣ και Ε.Ε., γιατί αυτοί, όλοι μαζί, συμφώνησαν και την ελεύθερη αγορά και κίνηση κεφαλαίων και τις ιδιωτικοποιήσεις επιχειρήσεων του Δημοσίου τομέα και πολλά άλλα ακόμα, για να πιάσουν τόπο και τα δάκρυά σας και οι διαμαρτυρίες σας, ή αλλιώς, είστε συμμέτοχοι στο "έγκλημα" που γίνεται σε βάρος των νησιών μας.

Νέο Εμπρός - 30/11/2008

..

Δεν υπάρχουν σχόλια: