9 Νοε 2008

ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΜΕ (και των Blogs)

Όταν το ΚΚΕ αποφάσισε να τιμήσει τον Πέτρο Κόκκαλη, τον άνθρωπο που τόσα πρόσφερε στο ΔΣΕ, τα ΜΜΕ, ανάμεσά τους και πολλά "ανεξάρτητα" ενημερωτικά και μη blogs, σχολίασαν την κίνηση αυτή. Άλλα με καλυμένη ειρωνία και άλλα θέλοντας να αποδείξουν τα "αυτονόητα" (ξέρετε το ΚΚΕ τιμά το κεφάλαιο..., κλπ). Εμείς δεν στεκόμαστε πολύ σε αυτό, άλλωστε "μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια"...

Αυτό όμως που μας κάνει εντύπωση είναι η "αλαλία" (ή αλλιώς μούγκα) αυτών των ανεξάρτητων και αντικειμενικών ΜΜΕ και blogs μπροστά στην πρόταση που κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στον όμιλο "Ιντρακομ" και εκπρόσωπος της πλειοψηφίας, Είπε το «ποίημα» του εργοδότη.
'Οπως επίσης και σε μια σειρά δημοσιευμάτων του "Ριζοσπάστη" σχετικά με απολύσεις και εργασιακές σχέσεις στον Όμιλο Κόκκαλη (ενδεικτικά μπορείτε να δείτε: "P"-07/11/2008 και "P"-04/06/2008).
Για όλα αυτά μόνο ο "Ριζοσπάστης" έχει ασχοληθεί (και όταν λέμε Ριζοσπάστης σημαίνει φυσικά το όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ και όχι απλώς μια εφημερίδα).

Τονίζουμε ότι, δεν μας προβληματίζει η θέση αυτών που ανοιχτά τάσσονται ενάντια στις αποφάσεις και την πολιτική του ΚΚΕ αλλά αυτών που πρεσβεύουν "ανεξαρτησία" και "ακεραιότητα". Για παράδειγμα δεν περιμένουμε από blog "ΛΑΟΣικά" να αναδείξουν το θέμα.

Ευτυχώς υπάρχουν και εξαιρέσεις.
Με το blog ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ δεν είμαστε πάντα σύμφωνοι σε αυτά που πρεσβεύει αλλά, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι χειρίστηκε το θέμα αυτό με αντικειμενικότητα. Δείτε σχετικά: Πουλημένοι Συνδικαλιστές, Μια απάντηση.


Aristeri_Poria

Δεν υπάρχουν σχόλια: