22 Νοε 2008

ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Ο Νομάρχης αντί να δέρνει το γάιδαρο, δέρνει το σαμάρι

Κι ενώ το πρόβλημα των μεταναστών έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις στη Λέσβο οι παράγοντες της ΝΔ το παίζουν οι καλοί και οι κακοί. Ο κ. Νομάρχης Π. Βογιατζής επιμένει δικαστικά, ο δε αντινομάρχης Σπ. Γαληνός, το παίζει το παιδί του λαού υπερασπίζοντας τάχα μου τους αστυμονικούς κρυφά! Και είναι τουλάχιστον υποκρισία να χρησιμοποιείται το οξύτατο αυτό πρόβλημα για να σπεκουλάρουν κάποιοι πολιτικάντηδες.

Ακόμα η κίνηση αυτή του Νομάρχη το μόνο που προκαλεί είναι την αντίθεση του λεσβιακού λαού, στην προσπάθεια φίμωσης των συνδικαλιστών Αστυνομικών, οι οποίοι υπερασπίζοντας όλους τους συναδέλφους τους που δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο χωρίς να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις φύλαξης των μεταναστών, έκαναν κριτική στη διαχείριση του προσωπικού που έχει προσληφθεί με τις επαίσχυντες συμβάσεις έργου στο Κέντρο Υποδοχής των μεταναστών. Επίσης απαιτούν την πρόσληψη και άλλων υπαλλήλων εφόσον δεν επαρκούν αυτοί που δουλεύουν εκεί...

Ας σταματήσει λοιπόν ο κ. Νομάρχης να εκφιβίζει και να δέρνει το άλογο αντί το σαμάρι. Τις ευθύνες ας ψάξει να τις βρει στις πολιτικές των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που πιστά υπηρετεί όλα αυτά τα χρόνια. Οι οποίες μαζί με τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές βομβάρδισαν αναλέητα τις χώρες των ανθρώπων αυτών και τους έκαναν από νοικοκυραίους που ήταν στις πατρίδες τους "λαθρομετανάστες" στη γη της "επαγγελίας".

Όσοι έρχονται, με αυτόν τον τρόπο από τις πατρίδες τους, εμείς τους αντιμετωπίζουμε σαν εργαζόμενους, που με ευθύνη όσων θέλησαν να αρπάξουν τον πλούτο της γης τους σε πετρέλαια, φυσικό αέριο ή για έλεγχο της περιοχής τους ως σημαντικού δρόμου διέλευσης αγωγών ενέργειας ή και ακόμα, γιατί έτσι τους βόλευε, τις κατατάσει σε χώρες που δρα η "τρομοκρατία" και στο όνομά της βομβαρδίζει χωριά και στέλνει στο θάνατο παιδιά και άοπλο πληθυσμό, εμείς επαναλαμβάνω τους θεωρούμε κομμάτι της παγκόσμιας εργατικής τάξης που άφησε ο ιμπεριαλισμός άνεργο και έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει και να αγωνιστεί μαζί με την υπόλοιπη εργατική τάξη του κράτους που επέλεξε να μεταναστεύσει, για δουλιά, ασφάλιση και δικαίωμα στη ζωή.

Εμείς στεκόμαστε στο πλευρό τους όπως και στο πλευρό των εργαζομένων, στο κατάπτυστο Κέντρο Υποδοχής, και τους καλούμε να παλέψουμε μαζί για μια καλύτερη ζωή των εργαζομένων όλου του κόσμου γιαμια ζωή χωρίς ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ιμπεριαλιστική βία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

αναδημοσίευση από: Νέο Εμπρός, φ. 796 -19/11/2008

Σχετικά Θέματα:

Κέντρο Κράτησης Μεταναστών
Παρέμβαση της ΝΑΣ Λέσβου
Παραμένουν τα προβλήματα στο χώρο υποδοχής ανηλίκων στην Αγιάσο

Από τη φυλακή στη πλήρη εγκατάλειψη

..

Δεν υπάρχουν σχόλια: