2 Δεκ 2008

ΠΑΝΟ, ΣΗΜΑΙΕΣ, ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΕΣ... ΦΟΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΜΕ...


Πεζές περιπολίες με σκύλους...
Την ενίσχυση του οπλοστασίου της ΕΛ.ΑΣ. για να χτυπήσει το μαζικό λαϊκό κίνημα, αποφάσισε η κυβέρνηση.

Έτσι, μετά τα πιστόλια, τα περίστροφα, τα υποπολυβόλα, τα ρόπαλα, τα χημικά, την αναβάθμιση του ρόλου της Δημοτικής Αστυνομίας, τώρα οι αστυνομικοί θα χρησιμοποιούν και σκύλους στις πεζές περιπολίες.

Με σχετική τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή, «η χρήση αστυνομικών σκύλων επιτρέπεται (...) για τη φύλαξη προσώπων και πραγμάτων, τη φύλαξη και συνοδεία κρατουμένων προς αποτροπή απόδρασης, καθώς και τη λήψη μέτρων τάξης σε αθλητικές εγκαταστάσεις. Επίσης, επιτρέπεται η χρήση αστυνομικών σκύλων κατά τις πεζές περιπολίες από ένστολους αστυνομικούς σε δημόσιους χώρους για την καταδίωξη και σύλληψη ατόμων που τελούν επ' αυτοφώρω κακουργήματα ή πλημμελήματα και ιδίως αυτών που προβαίνουν σε πράξεις βίας κατά προσώπων ή πραγμάτων».

Η τροπολογία, προς το παρόν, απαγορεύει τη χρήση αστυνομικών σκύλων για τη διάλυση συναθροίσεων και συγκεντρώσεων, κάτι που δεν αποκλείεται στο μέλλον.
Η χρήση αστυνομικών σκύλων από τις πεζές περιπολίες αποτελεί άλλο ένα μέτρο ενίσχυσης της κατασταλτικής «αποτελεσματικότητας» της ΕΛ.ΑΣ.

Οι πεζές περιπολίες ενισχύονται τα τελευταία χρόνια ως μέσον για τη λεγόμενη πάταξη της εγκληματικότητας. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια, χιλιάδες πολίτες έχουν ελεγχθεί και προσαχθεί στα αστυνομικά καταστήματα ως εν δυνάμει ύποπτοι, κατά τη διάρκεια μαζικών αστυνομικών επιχειρήσεων
.
Ριζοσπάστης, 02/11/2008

Εύστοχο το σχόλιο από το Βαθύ Κόκκινο "από αύριο λοιπόν όταν πηγαίνουμε σε διαδήλωση θα έχουμε μαζί μας, για κάθε ενδεχόμενο και …φόλες".

..

Δεν υπάρχουν σχόλια: