5 Δεκ 2008

ΦΑΡΜΑΚΟΔΑΝΕΙΟ Η ΛΥΣΗ...


Κραυγή αγωνίας στέλνει απ' τη Χίο ένας καθηγητής της μέσης εκπαίδευσης που είναι νεφροπαθής και υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση:

"Έχω φάρμακα μέχρι τη Δευτέρα. Αν μέχρι τότε δε βρεθεί λύση τότε θα αναγκαστώ να πληρώσω 2.100 ευρώ και δεν τα έχω. Τι να κάνω; Να πάρω φαρμακοδάνειο;».

Τα λόγια ανήκουν στον Χρίστο Καραγιώργη, που χτες επισκέφτηκε τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χίου ο οποίος του ανακοίνωσε ότι οι φαρμακοποιοί του νησιού συνεχίζουν τη διακοπή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Δημοσίου για τα χρέη του ΟΠΑΔ προς τους φαρμακοποιούς. 'Οπως εξήγησε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χίου, ο ΟΠΑΔ πλήρωσε μόνο ένα μήνα και γι' αυτό συνεχίζουν την κινητοποίηση.

Η σύγχυση και ταλαιπωρία των ασφαλισμένων συνεχίζεται και μετά τη συμφωνία (26/11/2008) κυβέρνησης με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο για τη σταδιακή εξόφληση των χρεών του ΟΠΑΔ προς τους φαρμακοποιούς μέχρι το τέλος του Γενάρη του 2009.
Ορισμένοι σύλλογοι - μεταξύ των οποίων και της Αττικής - αποφάσισαν να συνεχίσουν τη διακοπή της επί πιστώσει χορήγησης των φαρμάκων, με αποτέλεσμα να χαρατσώνονται οι ασφαλισμένοι.


Ριζοσπάστης, 05/12/2008

...

Δεν υπάρχουν σχόλια: