4 Δεκ 2008

ΝΕΛ - ΒΕΝΤΟΥΡΗΣ: ΑΚΡΙΒΑΙΝΕΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΛΛΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΙ...

Οι εφοπλιστές οφείλουν στα πληρώματα μισθούς και δεδουλευμένα από αναδρομικά και έξτρα εργασίες.

Απεργιακή μάχη ενάντια στην αυθαιρεσία των ακτοπλόων εφοπλιστών ξεκίνησαν από χτες τα ξημερώματα οι ναυτεργάτες, ακινητοποιώντας, στα λιμάνια Πειραιά, Λαυρίου, Αλεξανδρούπολης και αλλού, τα πλοία των εταιριών ΣΑΟΣ του Μανούση, ΝΕΛ του Απ. Βεντούρη, GA Ferries του Αγούδημου και Καλλίστη του Σπανού.

Την κινητοποίηση αποφάσισε η πλειοψηφία της ΠΝΟ - για να ανακόψει το δρόμο απομόνωσης στον οποίο την έχουν καταδικάσει οι ναυτεργάτες - και θα διαρκέσει μέχρι να πληρώσουν οι εφοπλιστές. Όμως το βάρος της περιφρούρησής της, σηκώνουν οι ταξικές δυνάμεις των ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και Ναυτεργατικής Συνδικαλιστικής Κίνησης, οι οποίες ταυτόχρονα δίνουν στην κινητοποίηση και ουσιαστικό περιεχόμενο.

Από την πρώτη στιγμή άρχισαν να οργώνουν τα καράβια για να συσπειρώσουν τους ναυτεργάτες των ακτοπλοϊκών πλοίων με το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Να αναδεικνύουν ότι τα προβλήματά τους δεν αφορούν μόνο τις 4 εταιρείες, αλλά πρόκειται για γενικευμένη επίθεση των εφοπλιστών που έχουν εξαπολύσει με όπλο την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και τον εκτρωματικό κανονισμό 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με βάση αυτό το πλαίσιο οι ταξικές δυνάμεις προετοιμάζουν το έδαφος για την κλιμάκωση του αγώνα, με την επιτυχία της 24ωρης απεργίας στα καράβια στα λιμάνια της Αττικής στις 10 Δεκέμβρη.

Χτες δεν εκτελέστηκαν τα δρομολόγια των πλοίων «ΣΑΡΔΗΝΙΑ ΒΕΡΑ» της εταιρείας Καλλίστη και «ΜΥΤΙΛΗΝΗ» της ΝΕΛ που ήταν προγραμματισμένα να φύγουν από το λιμάνι του Πειραιά, του πλοίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» από το λιμάνι του Λαυρίου και «ΣΑΟΣ ΙΙ» από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Οι ναυτεργάτες παρέμειναν αποφασιστικά στους καταπέλτες παρά την επιχείρηση τρομοκρατίας από τους εφοπλιστές.

Συγκεκριμένα, ο εφοπλιστής Σπανός απαίτησε από τους ναυτεργάτες του πληρώματος του «ΣΑΡΔΗΝΙΑ ΒΕΡΑ» να... ψηφίσουν αν θέλουν να απεργήσουν! Ο δε Μανούσης έδωσε εντολή στο πλήρωμα του «ΣΑΟΣ ΙΙ» για απόπλου ζητώντας και τη συνδρομή του Λιμεναρχείου, όμως πήρε την κατάλληλη απάντηση από ναυτεργάτες του πληρώματος οι οποίοι παλικαρίσια δήλωσαν απεργία και βγήκαν έξω από το πλοίο!
rizospastis, 04/12/2008

..

Δεν υπάρχουν σχόλια: