4 Δεκ 2008

ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΕΕΠ


Η ανάγκη της εργοδοσίας να καταστείλει τη δράση των συνδικάτων που αγωνίζονται για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, εκφράζεται για μια ακόμα φορά με τη δίωξη 15 συνδικαλιστών, στελεχών της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ).

Η δράση τους, πρωτοπόρα για το συντονισμό των εργαζομένων του κλάδου με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, ο ρόλος τους στην ανάπτυξη αγώνων για να κερδίζουν οι εργαζόμενοι και όχι η εργοδοσία είναι που εξάντλησε την ανοχή του πολυεθνικού και ντόπιου κεφαλαίου στον κλάδο που κατασκεύασε κατηγορίες, έκανε ψευδείς μηνύσεις, και τους σέρνει στα δικαστήρια.

Συγκεκριμένα στο εδώλιο του κατηγορουμένου, μαζί με τους διωκόμενους συνδικαλιστές, θα κάτσουν για μια ακόμα φορά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κώστας Αρτεμίου και Μιχάλης Μπαγτζής αντίστοιχα, εργαζόμενοι επί σειρά ετών στις εταιρείες Κόκα Κόλα και Αμστελ - Χάινεκεν, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Πωλητών - Οδηγών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών ΒΕ Γ. Χατζηλαζάρου, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Μαλαματίνα Γ. Φραγγίδης, ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Πέπσι - Κόλα Βασίλης Αρτεμίου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ, κανένα δικαίωμα στην εργοδοσία να κατασκευάζει κατηγορίες για να καταστείλει το ταξικό εργατικό συνδικαλισμό.
ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ για τους 15 διωκόμενους.


ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΕΠ ΓΙΑ ΤΙΣ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

..

Δεν υπάρχουν σχόλια: