10 Δεκ 2008

ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΟΙ ΝΑΟΥΣΑΣ


Με αίτημα να μη χαθεί καμία θέση εργασίας, να μην κλείσει κανένα εργοστάσιο, οι εργαζόμενοι του Ομίλου Λαναρά πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας χτες το πρωί μπροστά στα Κλωστήρια Γ΄ στην παλιά Εθνική Οδό Βέροιας - Νάουσας, αποκλείοντας συμβολικά για μισή ώρα το δρόμο.
Τη συγκέντρωση αυτή αποφάσισαν τη Δευτέρα σε συνέλευσή τους οι εργαζόμενοι μετά από πρόταση του Εργατικού Κέντρου Νάουσας και του ΔΣ του σωματείου τους. Μιλώντας στους εργαζόμενους ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας Σάκης Τσίτσης, ανάμεσα σε άλλα απαίτησε άμεσα να πληρωθούν τα δεδουλευμένα, καθώς το προσωπικό μένει απλήρωτο για πάνω από τέσσερις μήνες.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου. Στο χαιρετισμό της ζήτησε από τους εργαζόμενους να αντεπιτεθούν στην επιθετικότητα της εργοδοσίας, ενώ αναφερόμενη στα τελευταία γεγονότα σχετικά με το θάνατο του 15χρονου, υπογράμμισε ότι στόχος του εντεινόμενου κρατικού αυταρχισμού είναι το εργατικό λαϊκό κίνημα.
Επίσης, ενημέρωσε ότι την Πέμπτη συζητείται στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για τον Ομιλο, τη χρηματοδότηση και τις επικείμενες απολύσεις.
Στη συνέχεια το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Νάουσας και το προεδρείο του σωματείου των εργαζομένων καθώς και η Σοφία Καλαντίδου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο τοπικό παράρτημα του ΟΑΕΔ, ζητώντας πριν τις γιορτές να διασφαλιστεί η πληρωμή που αφορά την επίσχεση εργασίας.
..

Δεν υπάρχουν σχόλια: