23 Δεκ 2008

ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ;


«Οφείλουμε όχι μόνο να δηλώνουμε αλλά και με πολιτικά μέτρα να πείθουμε, ότι για τον ΣΥΝ αυτοί που καίνε, καταστρέφουν και λεηλατούν δεν είναι «λαϊκοί αγωνιστές με λαθεμένες μεθόδους και μορφές πάλης», αλλά υπονομευτές της Δημοκρατίας και της Αριστεράς».

Αυτά αναφέρονται στο κείμενο της Ανανεωτικής Πτέρυγας, της δεύτερης μεγαλύτερης τάσης του ΣΥΝ (που εκπροσωπεί περισσότερο από το 1/3 των μελών του συγκεκριμένου κόμματος) στο κείμενο που κατέθεσε στην προχτεσινή συνεδρίαση της ΚΠΕ του. Όλο το κείμενο Εδώ.

Και είναι έκδηλο στο κείμενό τους πως ούτε αυτοί έχουν πειστεί ότι η ηγεσία του ΣΥΝ δε «χαϊδεύει τα αυτιά» των κουκουλοφόρων.
Γιατί άραγε; Μήπως θέλουν κι αυτοί να ...συκοφαντήσουν τον ΣΥΝ, όπως ισχυρίζεται η Κουμουνδούρου για το ΚΚΕ;
.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με τα προσφατα θλιβερα γεγονοτα,λιγο ελειψε να ξεχασουμε οτι σε λιγο θα γιορτασουμε Χριστουγεννα.Βεβαια,ακομα κι αν τα πραγματα ηταν πιο ηρεμα,μαλλον δε θα μας εκανε ιδιατερη εντυπωση η συγκεκριμενη γιορτη,αφου χρονια τωρα εχουμε μαθει να τη συνδεουμε με οτιδηποτε-ασχετο-αλλο,εκτος απο αυτο στο οποιο πραγματικα αναφερεται:στη Γεννηση δηλαδη του Χριστου.
Ετσι,στη συγχρονη υπερκαταναλωτικη κοινωνια που ζουμε,μας εμαθαν οτι αυτες τις μερες "πρεπει" να αγοραζουμε,να ξοδευουμε αλογιστα,να διασκεδαζουμε ξεφρενα,να εχουμε-φτιαχτη-γιορτινη διαθεση και γενικα να δημιουργουμε ενα "εορταστικο κλιμα",το οποιο ομως δεν ξεφευγει περα απο τα στενα ορια της υλιστικης μας νοοτροπιας.

Μια βολτα στις κεντρικες αγορες καθε πολης θα μας πεισει:κοσμος γεματος αγχος για τα ψωνια,ατμοσφαιρα εορταστικη (;) με ανθρωπους που κρατανε τις τσαντες με τα δωρα πεντε-δεκα μαζι κι ενα γενικο κλιμα ευδαιμονιας.Ειναι ν'απορει κανεις,πώς με τοση φασαρια που γινεται για την οικονομικη κριση,ο Ελληνας βρισκει παντα τροπο να κανει τις αγορες του,ακομα κι αν μετα δεν εχει-κυριολεκτικα-να φαει!

Βλεπετε,ο συγχρονος καταναλωτης δεν μπορει να στερηθει τα καινουρια ρουχα,τις νεες ηλεκτρονικες συσκευες κλπ,ακομα κι αν εχει αλλα τοσα που θα πεταξει στον καλαθο των αχρηστων συντομα.Ουτε τα δωρα προς τον καθε γνωστο,συγγενη και φιλο πρεπει να λειψουν,λες κι ετσι θα του δειξουμε την αγαπη μας προς το προσωπο του.Ολα αυτα,συνοδευομενα με την-προσωρινη-ευτυχια που μας δινει ενα κομματι πλαστικο,ή αλλιως το εισιτηριο μας προς τον παραδεισο της καταναλωτικης μανιας.

Στον αντιποδα,ανθρωποι πεινουν και πεθαινουν,ενω τα σκελετωμενα παιδια της Αφρικης σιγουρα θα εσκαγαν στα γελια αν ακουγαν ενα συνομηλικο τους να διαμαρτυρεται για "την οικονομικη κριση που δεν επιτρεπει την αγορα του καινουριου iphone" και θα κουναγαν με λυπη το κεφαλι τους οταν θα βλεπαν σχολεια και πανεπιστημια να κλεινουν για καταληψεις "επειδη σκοτωνουν τα ονειρα μας"...μαλλον γιατι τα δικα τους ονειρα για ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΜΟΡΦΩΣΗ εχει σκοτωθει πριν καν γεννηθει...

Μπροστα σ'αυτο τον κιβδηλο και υποκριτικο τροπο εορτασμου των Χριστουγεννων,η αναγκη για κατι διαφορετικο καθισταται επιτακτικη:και δεν εννοουμε φυσικα να παμε σε καποιο αλλο,πιο "ιν" νυχτερινο κεντρο ουτε ν'αγορασουμε κατι ασυνηθιστο.Αλλα επιτελους,να βρουμε το πραγματικο νοημα αυτης της μεγαλης γιορτης.

Δηλαδη να βαλουμε,επιτελους,ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ.Δεν ειναι οξυμωρο να κανουμε ο,τι πιο φαντασμαγορικο και απιθανο για μια γιορτη,βγαζοντας απεξω το τιμωμενο προσωπο,δηλαδη τον εορταζοντα;;;Φανταστειτε να πηγαινουμε σε μια γιορτη ενος φιλου μας και να μην του δινουμε καν σημασια,αλλα ν'ασχολουμαστε με οτιδηποτε ασχετο υπαρχει εκτος απ'αυτον!!!Ετσι εχουμε καταντησει και τα Χριστουγεννα:γενναμε τα παντα,απο δωρα,αγορες,ευχες,πολυτελειες και διασκεδασεις αλλα οχι Χριστο!

Ας κανουμε κατι διαφορετικο φετος,ακομα και οι αθεοι ή οι λιγοτερο πιστοι:να παμε στην Εκκλησια της γειτονιας μας το πρωι των Χριστουγεννων.Δεν υπαρχει καλυτερος τροπος κατανοησης της γιορτης και ψυχικης ανατασης απ'αυτο!Γυριζοντας απο εκει,σιγουρα θα δουμε με διαφορετικο ματι τις διαφορες υλικες απολαυσεις της ημερας και ισως συνειδητοποιησουμε ποσο ασημαντα ειναι τελικα αυτα,για τα οποια τρεχουμε σαν τους τρελους και πασχιζουμε ωστε να τ'αγορασουμε.

Ισως τοτε,θα μπορεσουμε επιτελους να ευχηθουμε στον εαυτο μας και τους αλλους,με πραγματικο χαμογελο και γιορτινη διαθεση,"ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ"!

Ανώνυμος είπε...

Το κοινοβούλιο της Αλβανίας ενέκρινε χθες, με τις ψήφους του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα και των συμμάχων του, το άνοιγμα των μυστικών φακέλων της κομμουνιστικής περιόδου.

Σύμφωνα με στοιχεία της πανεθνικής ένωσης για την κοινωνική ενσωμάτωση των πρώην πολιτικά διωκόμενων στην Αλβανία, κατά τη διάρκεια του κομμουνιστικού καθεστώτος του Ενβέρ Χότζα, από το 1944 έως το 1991, 5.577 άνδρες εκτελέστηκαν με ή χωρίς δίκη, 450 γυναίκες εκτελέστηκαν, επίσης, με ή χωρίς δίκη, 34.153 άτομα φυλακίστηκαν, εκ των οποίων 998 άνδρες και 45 γυναίκες πέθαναν μέσα στη φυλακή, ενώ 308 άνδρες και γυναίκες κατέληξαν να έχουν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα λόγω της κακομεταχείρισης. Επίσης, 50.000 οικογένειες κλείστηκαν σε στρατόπεδα (κυρίως ηλικιωμένοι και παιδιά).

Δηλαδή ο Χότζα έκανε ότι και ο μέντορας του ο Στάλιν..

Και μετά μας βγαίνουν οι Αλβανοί και μας λένε στην Αλβανία είναι ποιο ωραία.. Αφού είναι ποιο ωραία γιατί δεν πάνε εκεί να ζήσουν ?

satanxmachina είπε...

Αυτό το σχόλιο, εμένα τώρα γιατί δεν μου κάνει σχετικό με το θέμα του blog; τεσπα